RLCS: Új felállásával első győzelmét aratta a G2 Esports, megvan az első Major-résztvevő csapat

RLCS: Új felállásával első győzelmét aratta a G2 Esports, megvan az első Major-résztvevő csapat

A Nagydöntőben a vesztes ágról érkező ellenfél egy szettet még el tudott hozni, az ismétlésen viszont már a G2 örülhetett.

2022. január 28-ától 30-ig tartott a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában a téli szezon második regionális eseménye Észak-Amerikában, Óceániában, Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában. A hétvége bőven tartogatott izgalmakat, újabb elképesztő sorozat szakadt meg, a jó mérkőzések kedvelői pedig végképp nem unatkozhattak. Az előző esemény győzteseként az NRG vágott neki címvédőként a küzdelmeknek.

Folytatódik a négyszeres világbajnok csapatának szenvedése, történelmi fordítás, ráadásul kétszer is

Sikerült a javítás a soraiban a négyszeres világbajnok svéd Turbopolsával is felálló Team Envynek, amely a G2 - XSET - Susquehanna Soniqs csapataival is összecsapva végül a C csoport második helyén zárt, így ugyan a rájátszás alsó ágán kellett indulnia a csapatnak, ez az előző regionális eseményen elért csoportkörbeli 4. helyhez képest jóval szebb eredmény. Az első körben ráadásul a Charlotte Phoenix ellen sikerült a továbbjutás, a vesztes ág 2. fordulójában az Oxygen Esports megálljt parancsolt nekik. Ezzel a csapat kevésbé sikeres szereplése atekintetkben tovább folytatódik, hogy míg az Őszi Majorre magabiztosan kvalifikáltak, a 3., utolsó esemény előtt 110 pontos hátrányban vannak a még továbbjutást jelentő 5. helyhez képest, így a sorsuk ugyan még a saját kezükben van, de ehhez már egy nagyon jó eredményt kellene elérniük Turbóéknak.

Ami a címvédőt illeti, az NRG Esports küzködött azért problémákkal a hétvége során. A csoportkörben a Rogue ellen például legyőzőre találtak, a körbeverések miatt viszont helyosztót játszhattak az 1. helyért, amelyet megnyertek, így ugyanúgy a felső ágon rajtolhattak. Ott a Spacestation Gaminget még 4-2-ra verték meg – hogy aztán a győztesági döntőben egy 4-0 arányú pofont szenvedjenek el a G2 Esportstól. A vesztes ági döntőben is úgy tűnt, hogy tovább folytatódik a csapat kálváriája, de a FaZe Clan ellen 0-3-ról fordítva nyertek 4-3-ra! A hétvégén azonban nem ez volt az első ilyen bravúros teljesítmény, a Spacestation két fordulóval ezelőtt ugyanúgy 0-3 arányú hátványban voltak az Oxygen ellen, de végül mégis 4-3-ra örülhettek. Ez volt így az első alkalom, hogy Észak-Amerikában egy csapat visszahozzon egy szettet ekkora hátrányból, így ennek a történelmi pillanatnak 24 órán belül kétszer is szemtanúja lehetett a nagyérdemű.

A Grand Finalben végül a G2 Esports és az NRG Esports csapott össze. Nem is bírtak dűlőre jutni a csapatok, a 7. meccsig húzták a szettet, melyet az NRG nyert meg, így jöhetett a bracket reset. Justinék ott ugyanazzal a lendülettel folytatták tovább, de váltani tudott a G2, és végül új felállásuk első, a szervezet pedig második regionális győzelmét aratta az RLCS 2021-22-es szezonjában. Az NRG az ezüstérmével és a többi csapat eredménye által viszont biztosította férőhelyét a Téli Majorön, az őszihez hasonlóan ráadásul ugyanúgy ők az elsők, akik biztosan ott lesznek a 16 csapatos nemzetközi tornán.

A csoportkör tabelláinak és a rájátszás végeredménye (kép forrása: Liquipedia)

Megszakadt a rekordbajnok sorozata, de végül a papírforma érvényesült

Óceánia

Kisebb meglepetésként hatott két héttel ezelőtt, hogy sem a Renegades, sem a Ground Zero Gaming nem jutott be a Nagydöntőbe, azt végül a Dire Wolves és a Forkidden vívták meg, és előbbi nyert 4-2-re. A visszavágó meg is történt, a vesztes ági döntőben, a Forkidden nyert 4-3-ra, sőt mi több, ismét be tudták mutatni azt az elképesztő vesztes ági menetelést, amit két héttel ezelőtt láthattunk. A Grand Finalben azonban a Renegades jobbnak bizonyult és 4-1-re nyert, így télen az első, összesítésben a harmadik bajnoki címüket szerezték meg.

Közel-Kelet és Észak-Afrika

A rekordok arra vannak, hogy valaki megdöntse őket, és egy sorozat sem tart örökké. A Tokyo Verdy múlt heti vereségével a Sandrock Gaming maradt az egyetlen csapat, mely még nem talált szetten belül legyőzőre regionális eseményen. Ez viszont immáron múlt idő: a rájátszás győztes ági elődöntőjében a SCYTES 4-3-ra felülmúlta a szaúdi rekordbajnokot, akiknek így véget ért elképesztően hosszú, 27 szettes veretlenségi szériájuk. Azonban a vigaszágas-kieséses rendszert kihasználva a csapat az alsó ágon végigmenetelve bejutott a Nagydöntőbe, ahol végül korábbi legyőzőjüket nem kímélve, bracket resettel 4-0 4-0 arányban nyerve újabb elsőségüket érték el.

Délkelet-Ázsia

Az ég kék, a fű zöld, a 3Rats végzett az élen. Bár más-más csapatok színeit képviselve, de az LCT - Maxeew - Kaotik hármas elképesztő dominanciára tett szert az APAC déli régióban, és egyedül a Dark Rift tudott közel kerülni hozzájuk a hétvége során: a csoportkörben 3-2-re nyert a 3Rats, a döntőben pedig 4-2-re, így ők nyerték meg a regionális eseményt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!