Bejelentették az RLCS Téli Major helyszínét, 2.5 év után térhetnek vissza a nézők

Bejelentették az RLCS Téli Major helyszínét, 2.5 év után térhetnek vissza a nézők

2019 decembere óta ez lesz az első offline nemzetközi esemény, amelyet a helyszínen is élőben lehet majd követni.

2022. január 30-án rendezték meg az RLCS 2021-22-es szezonjában a 2. téli regionális eseményt Észak-Amerikában. A Nagydöntő felvezetése során (melyet a G2 Esports nyert meg az NRG Esports ellen) jelentették be, hogy a kaliforniai Los Angelesben, azonbelül a YouTube Theaterben kerül megrendezésre a Téli Major. Azonban nem csak ezzel a jó hírrel szolgáltak a szervezők: a mérkőzéseket a helyszínen is meg lehet tekinteni élőben.

A Psyonix erről később egy hivatalos közleményt is megosztott, amelyben gyorsan leszögezték, hogy ezen döntésük változhat a hatályos kormányrendeletek, illetve járványügyi intézkedések függvényében. Ha viszont ez nem történik meg, úgy az 5 napos esemény utolsó 2 napján, a rájátszáson már nézők előtt játszanak a csapatok: azaz a csoportkör még zárt kapus lesz. Tervek szerint 5000-5500 jegy keresi majd a gazdáját, viszont csak olyan személy mehet be, aki be van oltva a koronavírus ellen, emellett szájat és orrot eltakaró maszkot is végig viselni kell. A jegyértékesítés a szervezők tájékoztatása szerint még ebben a hónapban megkezdődik.

Elég sokat kell visszamenni az időben, ha az utolsó olyan nemzetközi LAN-versenyt keressük, amely helyszíni nézők előtt került megrendezésre: 2019. december 13-15. között, az RLCS 8. szezonjának döntőjét követhettük figyelemmel a spanyolországi Madridban. Azóta ugyan volt nemzetközi esemény, de az Őszi Major még teljes egészében zárt kapus volt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!