VALORANT: Így fejleszthetsz a legtöbbet a saját játékodon

VALORANT: Így fejleszthetsz a legtöbbet a saját játékodon

Tisztában vagy képességeiddel, de mégsem éred el a kívánt eredményt? Az alábbi tippek segíthetnek a folytatásban!

A Valorant ranglétra megmászása igen komoly kihívást jelenthet egy átlagos játékos számára. Sokszor találjuk magunkat egy adott szinten megragadva, míg barátaink, ismerőseink megállás nélkül menetelnek előre. Emberi mivoltunkból fakadóan, ez rossz érzéssel tölthet el minket, de mégis minél jobban próbálunk kimászni a veremből, annál mélyebbre süllyedünk. Napi sok órányi játék, gyakorlás, bemelegítés, mind hiába, csak visszafelé haladunk, miközben a többiek csak másznak és másznak előre a rangsorban. Miért lehet ez, és mit tudunk változtatni?

Természetesen a Riot Games fejlesztőit, és másokat okolni mindig egyszerűbb, mint saját magunkban keresni a hibát. Általános megjegyzésnek számít a gg riot, mi ez a matchmaking?", vagy a „randomokkal nem lehet xd" és hasonló jelenségek. Azt javaslom, mielőtt elhatározzuk magunkban, hogy más tényezőket okolunk a vereségekért, próbáljunk meg tisztán látni.

Rajtunk kívül rengeteg embernek sikerült már meghódítani azt az elo-t, amiben mi éppen kecmergünk és minél profibb, tehát magasabb szintű játékossá válik valaki, annál kevesebbet hibáztat másokat, vagy feltételez csalást. Ennek egyszerű oka, hogy némi önismerettel, és gyakorlással áthidalta már azokat az akadályokat, amiken mi éppen keresztül megyünk. Nem mondom, hogy könnyű és nem véletlen az sem, hogy a Diamond szintet már csak a játékosok 4.7%-a éri el, míg az Immortal 1-et 0.7%.

Ez a cikk főleg azokhoz a játékosokhoz szól, akikben van némi alázat azok iránt a dolgok iránt amit végeznek, és nyitottak a fejlődésre. A következő tanácsokkal abban szeretnék nektek segíteni, hogy közelebb kerülhessetek a kívánt eredményeitekhez, és büszkék lehessetek magatokra. Nyilvánvaló, hogy ezen tippek használata nem garantál egy hét alatt Silverből Immortál rangot, de kellő gyakorlással egyre közelebb visz majd hozzá.

Első általános hiba

Túl sok, vagy túl kevés időt tölteni az aim gyakorlásával. Mint bizonyára már tudjátok, a rangsorolt vagy kompetitív meccsek előtt érdemes bemelegíteni a kezünket, hogy a keringés és a reflexek beinduljanak, ezért tanácsos 20-30 percet a Practice módban, vagy valamiféle aim trainerben tevékenykedni. Ezzel ellentétben, ha túl sok időt pötyögünk ezzel, nem csak a kedvünk fog elmenni a játéktól, de elfáradunk fizikálisan is, és mentálisan egyaránt. A játék előtti ráhangolódás nagyjából fél órát vegyen igénybe.

Második hiba

Rengeteg ember szereti nézni a profi-játékosokat, esetleg elsajátítani egy-két mozdulatot a streamekből és videókból. A koncepció nagyon jó, és én is arra sarkallnék mindenkit, hogy nézzen profi szintű meccseket, fejlessze játékérzékét, de egy valamivel vigyázzunk. Ne másoljunk egy az egyben senkit. Hiába imponáló egyes játékosok stílusa, nem tudhatjuk, hogy egy bizonyos mozdulat mögött hány ezer óra FPS-gyakorlás van és akkor a tehetséget még nem is említettem. Mindannyian másban vagyunk jók és hiába tetszik valakinek a Koreai Jett gyors játékstílusa, ha az ő erőssége esetleg a jó szögtartás. Tanuljunk a profiktól, de legyen egyedi stílusunk és azt gyakoroljuk!

Harmadik hiba

Ne játszunk állandóan partyba. Az én véleményem is az, mint a játékos bázis zöméé, hogy barátokkal élvezetesebb a játék, sőt eredményesebb is egy bizonyos szint fölött. Azonban mi történik akkor, ha a társunkat lelövik, vagy nemes egyszerűséggel a pálya két oldalán tartózkodunk és nem tudunk együtt játszani? A túl sok közös játék gyakran eredményezi azt, hogy a duo-nk nélkül nem lesz ráhatásunk a játékra, mert szokatlanná válik a szituáció, és magabiztosságunk is alábbhagy. Ha százalékos arányban szeretnénk megnézni, játszunk 70%-ot valakivel és 30%-ot külön. Az egyéni játékok rákényszerítenek minket arra, hogy egyénileg is képesek legyünk megoldani komolyabb szituációkat, magyarul igazi carry-vé válhatunk. Ebből csak profitálhatunk majd a jövőben is a későbbi duók során.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!