A Valorant fegyvereinek osztályozása

A Valorant fegyvereinek osztályozása

Van olyan fegyver amely a te stílusodhoz mérten máshol kapna helyet?

Korábbi cikkünkben olvashattatok arról, hogy egy adott szituációban, milyen fegyver típust érdemes választani. Bármilyen taktikai lépést is eszelünk ki, az első és legfontosabb dolgunk minden körben megállapítani a saját, és társaink anyagi helyzetét. Ez a fegyvervásárlás tervezésének alapja. Ha eredményes játékosokká szeretnénk válni kénytelen vagyunk nem csak az aktuális, hanem a következő körökre és csapattársainkra is gondolni. Mindenki nyert már meg, de kapott is ki eco kört. Természetesen 10-ből 9 alkalommal a drágább puska fog nyerni, tehát a tendencia azt mutatja, hogy a fegyverünk minősége a legfontosabb. Marad viszont az az egy alkalom, amikor a technika, taktika, meglepetés ereje veszi át az uralmat a kör fölött. Az alábbiakban igyekszünk rangsorolni a fegyvereket, hogy mindig a legjobb választással tudjatok előrukkolni a játékaitok során.

S tier (Nagykutyák)

  • Vandal (2,900 Creds)
  • Phantom (2,900 Creds)
  • Operator (4,700 Creds)

A Vandál és a Phantom a Valorant eleje és vége. Konzisztens sebzésüknek, nagy hatótávolságuknak és nagy tűzarányuknak köszönhetően a játék két legjobb géppuskálya. Szinte mindig nekik kell a legfontosabbnak lenniük a boltban. Abban az esetben, ha jobban szeretünk nevetségesen magas sebzést kiosztani jó reflexekkel, de lassabb tüzeléssel, kapjunk kézbe egy Operatort. Ez messze a legkeményebb fegyver a játékban. Drága és kockázatos vétel lehet, de megfelelő kezekben megéri a befektetést. Jól párosítható olyan ügynökökkel, mint Jett és Raze.

A tier (Mindig erős)

  • Guardian (2,250 Creds)
  • Sheriff (800 Creds)
  • Spectre (1,600 Creds)

Miután megnyertük az első pisztolykört, gyakran találjuk magunkat néhány creditre egy Vandal vagy Phantom után. Ha azonban nehéz páncélokat vagy akár még segédeszközöket is szeretnénk felvenni, de nem szeretjük a géppisztolyokat, a Guardian nyújtja a megfelelő utat. Megfizethető, és rengeteg sebzést okoz, különösen akkor, ha fejlövést osztunk ki vele.

A Sheriff okkal a legdrágább pisztoly a játékban. 159 sebzést okoz a fejben és 55-öt a testben (páncél nélkül). Ha ügyes lövésznek tartjuk magunkat, és ki szeretnénk ásni csapatunkat egy eco kör gödréből, vásároljunk Sheriffet. 

A Spectre a legjobb SMG a Valorantban. Olcsó ára, mérsékelt hatótávolsága és meglepően nagy sebzése minden szempontból jó fegyverré teszi. Hosszú távú csatákban veszít, de közelről remekel.

B tier (Megbízható)

  • Ghost (500 Creds)
  • Marshal (950 Creds)

A Ghost az egyik legmegbízhatóbb fegyver a játékban, annak ellenére, hogy oldalfegyver. 500 cred-be kerül, de megfelelő kezekben halálos mennyiségű kárt okozhat. Ha tudjuk, hogyan kell türelmesen játszani, rászánni az időt, és fejre célozni, a Ghost lesz a fegyver számunkra. 

A Marshal az Operator gyengébb változata, de még mindig elfogadható fegyver. Ha nem engedhetjük épp meg magunknak a Vandalt vagy Phantomot, és kényszerből vásárolni szeretnénk, akkor ez egy jó választás.

C tier (Átlagos)

  • Judge (1,850 Creds)
  • Frenzy (450 Creds)
  • Bulldog (2,050 Creds)

A sörétes puskák ritkán számítanak csúcsfegyvernek a taktikai lövöldözésben. Rövid hatótávolságuk azt jelenti, hogy a legtöbb esetben értéktelenek. De a Judge például messze nem a legrosszabb fegyver ezen a listán. Ha meg akarunk védeni egy plantet, pozíciót szeretnénk tartani, vagy ellenségeink mögé kerülni, vásárolhatunk Judgeot. Amennyiben közelharcban találjuk magunkat egy sörétes puskával a kezünkben, az szinte mindig a mi javunkra válik. 

Ha lemaradunk vagy nincs pénzünk, és meg kell fognunk egy-két plusz kört, akkor nincs semmi akadálya a Frenzy megvásárlásának. Ha sikerül a megfelelő pozícióba kerülni, könnyen érhetünk el vele gyilkosságot. Meglepően eredményes lehet a félidő első körében is.

Nem gyakran használják a Bulldogot, de ez nem jelenti azt, hogy rossz fegyver. Megfelelő körülmények között teljesen elfogadható a vásárlása. A kirobbanó burst fire halálos fejlövést eredményez.

D tier (Kiábrándító)


  • Odin (3,200 Creds)
  • Bucky (850 Creds)
  • Classic (Free)

Az Odin a Valorant legkiválóbb spray fegyvere. Határozottan vannak jobb választások, de ha az ellenség eco körben van, vagy egy kis területű spike harcra kerül a sor, könnyen küldi a pokolba ellenségeit. Ha olyan képességekkel kombináljuk, mint Sova Recon Boltja vagy Cypher Spycamje, akkor wallbangre is használható. Például B oldalon Ascenten ez egy különösen erős lehetőség.

A Bucky nerfek nagyon kínos szituációba hozták a fegyvert. Már se itt, se ott nem nagyon tud teljesíteni. A Judge az erősebb és megbízhatóbb lehetőség. A Bucky olcsó árához képest azonban még mindig van némi potenciál olyan ügynököknél, mint Jett vagy Raze. 

A Classic teljesen jó pisztoly körökhöz, de nehéz páncélzattal szemben sok kívánnivalót hagy maga után. Alacsony sebzési teljesítménye és tüzelési gyorsasága egyszerűen nem éri el a szintet. Jól jöhet alternatív tűzmódja, amely egyszerre három golyóból álló sorozatot lő ki, de ez is csak közelharcban használható.

F (Szegényes)

  • Ares (1,600 Creds)
  • Stinger (950 Creds)
  • Shorty (150 Creds)

Az Ares előrébb állna ezen a listán, ha nagyobb tárral rendelkezne. Gyors tüzelési sebességéhez 50 golyó nem elegendő. Jelenlegi formájában a Stinger, a Spectre sokkal rosszabb változata. Néhány Creddel olcsóbb, de kicsinyke tármérete, gyors tüzelési sebessége és kínos elhordása nem túl előnyös.

A Shorty okkal a legolcsóbb fegyver a játékban. A 150 credit értékű miniatűr pisztoly/sörétes tár mindössze két golyóból áll. Pontos tartományban tisztességes mennyiségű sebzést okoz, de ennyi.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!