CS:GO: Márciusban indul a 150 000 dolláros női liga, az ESL Impact

CS:GO: Márciusban indul a 150 000 dolláros női liga, az ESL Impact

150 000 dollárért küzdhetnek a női csapatok a tavaszi szezonban, amire nemsokára kvalifikálhatnak a legjobbak.

Újabb részleteket árult el az ESL a női ligájukról, mellyel decemberben jelentős vitát indítottak (szegregáció vs támogatás kérdése), majd januárban a szaúd-arábiai felvásárlás hírével ismét sokakban kétségek merültek fel a projekt megvalósítása kapcsán (Szaúd-Arábia és a nők jogainak kérdése, valamint PR mutatvány-e vagy valódi segítség). Az ESL Impact névre keresztelt versenysorozatában 24 csapat vehet részt, meghívott csapatok mellett nyílt selejtezőkön keresztül juthatnak be a legjobb női csapatok, melyeknek száma a bejelentés óta lassan, de növekszik. A korábbi nagy nevek viszont már rég Valorantra váltottak vagy visszavonultak, így az Impact remek lehetőséget nyújt az eddig fel nem fedezett tehetségeknek is.

Az első szezon 150 000 dolláros összdíjazással március 17-én indul és hat héten át minden csütörtök-pénteken közvetítik majd. Az alapszakaszban három régió nyolc-nyolc csapata indulhat, melyből minden esetben kettő meghívás útján, hat nyílt selejtezőn keresztül jut be. A csapatokat ezután négyfős körmérkőzéses (round-robin) csoportokra bontják a régiókon belül, ahol mindenki játszik mindenki ellen két Bo3-at.

A csoportok győztesei a másik csoport második helyezettjével játszanak az alapszakasz után, a győztesek pedig a dallasi döntőbe jutnak, ahol június 3-5-ig küzdhetnek a nyereményalap oroszlánrészéért. Ez három régióval számolva összesen hat csapatot jelent, de még két Wild Card hely is kiadó lesz egy dél-afrikai és egy óceániai ötösnek (a második szezonban ezt lecserélik majd Ázsiára). A formátumon – amennyiben az nem lesz jó – a játékosok visszajelzései alapján változtathatnak majd a második szezonra az ESL szerint.

Az ESL Impactre két nyílt selejtezőn keresztül lehet bejutni majd:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!