A Blizzard továbbra is hallgat az Overwatch 2-vel kapcsolatban

A Blizzard továbbra is hallgat az Overwatch 2-vel kapcsolatban

Öröm az ürömben, hogy a májusban induló Overwatch League szezon már a játék egy kezdeti verzióját használja majd. 

Tavaly novemberben hatalmas arculcsapás érte az Overwatch 2-re váró gamereket, mikor a Blizzard negyedéves jelentéséből kiderült, hogy a projekt megjelenését eltolták 2023-ra. Azóta kínos csend honol a játék körül és sokan egyre türelmetlenebbek, mondván a Blizzard nem kommunikál eleget és ezzel a stratégiával csak elveszíti az eddigi bizalmat, illetve tönkreteszi a közösséget, már ami megmaradt az évek alatt végbemenő lemorzsolódásból. Habár a fórumozók általában nem szép szóval fejezik ki érzelmeiket a témával kapcsolatban és sokan egyenesen követelik a fejlesztőktől, hogy tegyenek helyzetjelentést, van némi igazság a mondanivalójukban. 

A kedélyeket nemrég a Blizzard egyik közösségi menedzsere, AndyB próbálta lecsillapítani és a hivatalos fórumon kifejtette, hogy a fejlesztőcsapat tisztában van a játékosok álláspontjával és az elégedetlenkedők aggályaival, azonban: 

"...Ne feledjétek, hogy a fórumon felmerülő legnagyobb aggályok és kérdések (mint például mikor érkezik az Overwatch 2, mikor jön új információ a játékról?) megválaszolása hatalmas kordinációt igényel és a kikerülő információt jóvá kell hagynia a fejlesztési és kiadói osztálynak is. Tisztában vagyok vele, hogy sokan ölni tudnának további új infókért, viszont jelenleg nincs mit mondanunk. Ettől függetlenül, mi szeretnénk megosztani veletek a munkánkat, viszont tiszteletben kell tartanunk a háttércsapatot is..."

A hozzászólás egyébként megosztotta a beszélgetés résztvevőit, egyesek megértésükről biztosították Andyt, míg mások inkább megkérdőjelezték a Blizzard hozzáállását. Az tehát biztos, hogy a fejlesztők akkor fognak újdonságokat elárulni, amikor ők azt jónak látják, viszont májusban biztosan számíthatunk egy kis Overwatch 2 akcióra, mivel az Overwatch League 2022-es szezonját már a játék egy korai verzióján fogják rendezni. A hírt pár hete jelentették be a versenysorozat hivatalos YouTube csatornáján. 

Iparági pletykák alapján az Overwatch League csapatok már meg is kezdték a felkészülést a játékkal, amire első sorban azért van szükség, mert az Overwatch 2-ben formátumot vált a Blizzard és a kompetitív meccseken két 5 fős csapat feszül majd egymásnak. A megváltozott körülmények miatt új taktikákat kell kidolgozniuk az alakulatoknak, ezen kívül pedig fel kell készülniük a kötélhúzás szerű új játékmódból, a Pushból is. 

Ti várjátok már egyébként az Overwatch 2-őt? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!