K&H MNEB-HO: Magabiztos teljesítménnyel a Budapest Five lett a tavaszi Invitational bajnoka

K&H MNEB-HO: Magabiztos teljesítménnyel a Budapest Five lett a tavaszi Invitational bajnoka

Egyetlen párharc kivételével mindegyik összecsapását vesztett játék nélkül abszolválta a csapat.

2022. március 6-án és 7-én játszották le a csapatok a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. évadában a Hungarian Open 2021-22: Tavaszi Invitational rájátszását. Az előző heti csoportkört követően 8 csapat maradt talpon a rájátszásra, a hétvégén azonban csak egy örülhetett végül a bajnoki címnek.

Negyeddöntők

Az első negyeddöntőben a Budapest Five az első pillanattól kezdve rá tudta erőltetni akaratát az Exhelp Gamingre, akik viszont állták a sarat, és bár több gólt is tudtak szerezni, végül többször is kapitulált a csapat védelme, 4-0 lett a Budapest Five javára.

A második negyeddöntőben pikáns párosításnak ígérkezett a KmK Esport és a Spirit Gaming párharca, de aztán amit láthattunk, az az előzetes papírformát is jócskán keresztülhúzta. A Spirit Gaming energikusabbnak tűnt az elejétől kezdve, a KmK Esport pedig a legtöbbször vagy az eredmény után kellett, hogy loholjon, vagy még a döntetlen állásnál is védekezniük kellett. Ahogy egyre több mérkőzést nyert a Spirit Gaming, hagyott alább az ellenállásuk, végül 4-1 lett a Spirit javára.

A harmadik negyeddöntőben az MTK Budapest ellen visszavágásra készült a Team Plague a csoportkörbeli 3-2-es vereség után, az első mérkőzést sikerült is megnyerniük hosszabbításban, de aztán a folytatásban az MTK tudott javítani és fordítani, és szintén 4-1-es különbséggel nyerve jutottak be az elődöntőbe.

Az utolsó párosítás a Future Esports és a WiLD MultiGaming küzdelmét hozta, ahol az első meccs még a WiLD-é lett, de a másodikon ki tudott egyenlíteni a Future. A folytatásban viszont rendre a WiLD akarata érvényesült, akik végül 4-1-re nyertek.

Elődöntők

Az első elődöntőben a Budapest Five és a Spirit Gaming összecsapását követhettük figyelemmel. A BP5 rendre egy lépéssel a Spirit előtt tudott járni, akik védelemben jó teljesítményt tudtak nyújtani, de nem elég jót, hogy minden rohamot állni tudjanak. 0-3-as állásnál a szépítés még sikerült, de aztán végül a Budapest Five 4-1-gyel zárta le az elődöntőt.

A másik elődöntőben az MTK Budapest és a WiLD MultiGaming egy igazi ki-ki rangadót vívott meg, ahol szinte percről percre változott, hogy éppen melyik csapat tud jobban játszani. Nem is bírtak dűlőre jutni 6 mérkőzés alatt, így a mindent eldöntő 7 találkozó döntött, ahol a WiLD bizonyult jobbnak, 4-3 arányban múlták felül az MTK-t és jutottak be a döntőbe.

Döntő

A két nyert Best of 7 szettig tartó meccs első felvonásán kevés különbséget lehetett látni a csapatok között, a rendes játékidő nem is hozott győztest az első találkozón, a ráadást a BP5 nyerte. Ez megfogta a WiLD-ot, a második találkozó már 4-1 lett a Budapest Five javára. Össze tudta viszont szedni magát a WiLD MultiGaming, akik vezettek is a harmadik meccsen, de jött aztán az egyenlítés, a hosszabbítás végén pedig ismét a Budapest Five örülhetett. A negyedik találkozó is az ő győzelmüket hozta, így az első szettet 4-0-ra nyerték meg.

A második szetten még energikusabban játszott a WiLD MultiGaming, de iménti győzelme talán még nagyobb küzdőszellemet hozott ki a Budapest Five-ból, akik az első két találkozót is 3-1-re nyerték meg és már 2-0-ra is vezettek. A harmadik találkozón lett a legnagyobb a gólkülönbség, 7-0, a negyedik találkozó pedig – miután a WiLD lélekben szinte már feladta a döntőt – formalitásnak bizonyult: ez is 4-0 lett a Budapest Five javára, akik így a teljes Invitational tornán egyetlen 5 perces találkozót vesztettek csak el.

A rájátszás minden végeredménye

A verseny március 12-én és 13-án az 1. esemény nyílt selejtezőivel folytatódik tovább, melyen akár Ti is részt vehettek. Ha kipróbálnátok magatokat szívesen, a verseny Smash.gg oldalán le is tudjátok adni nevezéseteket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!