EPL: Ezúttal irányító nélkül kell boldogulnia a G2-nak

EPL: Ezúttal irányító nélkül kell boldogulnia a G2-nak

A G2 pozitív koronavírus-teszt miatt kénytelen nélkülözni Aleksibet, az org kispadjáról érkezik a helyére játékos.

Aleksib pozitív koronavírus-tesztje miatt nem utazhat a holnap induló ESL Pro League 15. szezonjára Düsseldorfba, helyét AMANEK veszi át a kezdőben – jelentette be a G2. A finn irányító akkor csatlakozhat a többiekhez Németországban, ha negatív tesztet mutat fel. A G2 holnaptól játszik az EPL A csoportjában, ahol a MOUZ, a NIP, az Entropiq, a fnatic és a LookingForOrg ellen lépnek szerverre a héten, és egészen eddig az egyértelmű favoritnak számítottak a csoportgyőzelemre.

Aleksib Twitteren a bejelentés után azt mondta, hogy már akkor betegnek érezte magát, amikor hazatért Katowicéből a döntő után. Most jól érzi magát, már csak a negatív tesztre vár, hogy utazhasson Düsseldorfba. Nem tudni ez pontosan mikor várható, de a G2 fogalmazása szerint már akár a csoportkör alatt visszatérhet az irányítójuk. Ami biztos, hogy a szerdai LookingForOrg elleni meccsen AMANEKkel játszik a csapat 12:30-tól.

Ez nem az első alkalom az elmúlt hetekben, hogy kulcsfigura esik ki akár a G2, akár bármelyik top csapat keretéből Covid miatt: Katowicében ropz, rain, Bymas és XTQZZZ is lemaradtak a torna egy részéről vagy egészéről. AMANEK a lengyel városban az edző helyére állt be a csapat mögé, most viszont több hónapnyi kihagyás után játékosként lesz rá szükség a szerveren. Azt nem tudni, hogy ő vagy NiKo veszik-e át az IGL-szerepet Aleksib hiányában – tapasztalata miatt a bosnyák reálisabb opciónak tűnik.

Az ESL Pro League 15. szezonja szerdától egy hónapon át élőben, magyar nyelven követhető lesz az esport1tv Twitch csatornáján. Kövessétek velünk torzsi és a MOUZ menetelését a világ legjobbjai között!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!