Máris kétséges, hogy egy versenyre elutazhat-e m0NESY

Máris kétséges, hogy egy versenyre elutazhat-e m0NESY

Várhatóan a Majorig nem lesz gond m0NESY állampolgársága a beutazáskor, de még kérdéses mi lesz utána majd.

M0NESY valószínűleg nem vehet részt az IEM Dallason június elején, mert az orosz-ukrán háborút követő szankciók miatt nem utazhat majd be az Egyesült Államokba orosz állampolgárként. A múlthéten már felmerült, hogy a szervezet szerb állampolgárságot szerezne a 16 éves játékosnak, de ennek kivitelezéséről, korlátairól, hatásairól még nagyon keveset tudni ezen a ponton. A tavaszi versenyeken a még érvényes vízuma miatt várhatóan nem lesz probléma sem a BLAST Premieren, sem a PGL Major Antwerpenen való részvétele.

M0NESY egy Telegramon megosztott videóban a következőt mondta: „Azt hiszem minden rendben lesz. Az egyetlen verseny idén, ahol aligha játszhatok majd, az IEM Dallas lesz, mert azt hiszem nem reális odautazni. De meglátjuk, talán van még remény.” A G2 nyilván azon dolgozik, hogy az elmúlt évek talán legnagyobb tehetségét minden versenyen használhassák a jövőben a szankciók ellenére is, hiszen nemcsak drága volt a leigazolása, de néhány meccs alatt győzelmi kondíció lett az ő szereplése. Ha az orosz játékos lemarad az IEM Dallasról az utazási szankciók miatt, akkor jó eséllyel a mostanában szuperbeugróvá váló AMANEK, esetleg az AWP-s szerepben erősebb kennyS térhet vissza a kezdőbe egy újabb verseny erejéig.

A G2 évét egyelőre megkeserítik a hirtelen kieső emberek: Katowicében a rájátszás alatt XTQZZZ, az EPL első három mérkőzésén Aleksib volt elérhetetlen Covid miatt. Mindkét esetben győzelmekbe került a kialakult helyzet a csapatnak, a felállás instabilitása pedig hosszútávon visszafordíthatatlan hatásokkal lehet azokra a tagokra, akik a szerveren vannak a vereségeknél, így a szervezeten egyre nő a nyomás, hogy gyorsan fenntartható válaszokkal álljanak elő, ha a cél trófeák szerzése.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!