K&H MNEB SL GTS S4: győzött, majd a második futamon 3 századdal kikapott a címvédő

K&H MNEB SL GTS S4: győzött, majd a második futamon 3 századdal kikapott a címvédő

15 éves titán, kétszeres bajnok, tavaly még pontot sem szerző dobogós. Elképesztően jól indult a K&H MNEB SIM Liga GT Sport negyedik évada.

A K&H MNEB SIM Liga GT Sport eddigi legfiatalabb titánja rögtön magához is ragadta a pole pozíciót. Mihalidesz Máté elképesztő kört autózva indulhatott az első helyről a harmadik évad nyitófutamán, melyet a fiktív horvát versenypályán, a Dragon Trail Seasideon rendeztek meg. Az ő ideje 1:35,629 volt, miközben a kétszeres és regnáló bajnok Blazsán Patrik 1:35,966-tal futott be mögött a második helyre. A rajtot követően viszont egy-két kör elteltével Patrik élre állt és rövid időn belül már jó néhány másodperces előnnyel terelgethette nyugodtan Nissan GT-R Nismo GT3 Schulze Motorsport 2013-ját. Máté eközben egyetlen kör leforgása alatt csak két pozíciót vesztett, de sikerült újra felzárkóznia nem sokkal ezután a második helyre, ahol Horváth Olivérrel vívott ádáz csatát perceken keresztül. Nem hagyták őket azonban magukra, hiszen a nyolcadik helyről szenzációsat rajtoló – tavaly összesítetteben harmadik helyet szerző – Báder Benjámin, Tóth Henrik és a szintén újonc Krémer Péter is csatlakozott hozzájuk a "vonatba".

2021 ezüstérmese, Szarka Zsolt a középmezőnyből vágott neki a felzárkózásnak és bár egész jól indult a futam számára, egy kicsúszást követően jóval nehezebbé vált a versenyzés, mintsem elsőre gondolta volna. Eközben az élen nem történt változás, Patrik mögött viszont folyamatosan ment az adok-kapok és a helycsere, melyből Benjámin jött ki a legjobban, aki egészen a második helyig felzárkózott. Az utolsó körökre befogta őket Szarka is, aki mindent megtett, hogy valahogy felérjen a virtuális dobogóra, Benjámin és Máté mögött futott be végül, az első futamot pedig Blazsán Patrik nyerte.

Az első nyolc fordított sorrendje révén Tóth Henrik – aki tavaly pontot még nem tudott szerezni, mostanra szenzációs formába lendült – és Tóth Gábor startolhatott az élről, miközben az élmenőknek hátrébbról kellett nekivágniuk a második versenynek. A két Tóth Mercédeszével zseniálisat rajtolt, kicsit állva is hagyták a mezőnyt, de jelentősen nem tudtak meglépni. Mögöttük pedig kialakult egy Szarka, Horváth, Mihalidesz, Báder, Krémer és Blazsán boly. Henrik az élen abszolút magabiztos volt, mögött Gábor viszont a féltávnál – 11 körös futam volt – már nem bírta kivédekezni Szarka támadásait, bár utána még sikerült visszatámadnia és újra pozíciót fognia, ez a csata túlságosan kivette az erejét és szép lassan a többiek is megelőzték. A hatodik körre Blazsán is fel tudott zárkózni a nyolcadik helyről a negyedikre, de nem ment ez számára olyan könnyen, mint azt az elmúlt esztendőkben megszokhattuk ilyenkor. Mindenesetre az utolsó körökre a Henrik mögött haladó Szarka és Blazsán triója vált a K&H MNEB száguldó cirkuszának leglátványosabb elemévé. Eközben a tizedik körre Báder átrágta magát Tóth Gáboron és Mihalidesz Mátén is egy ádáz küzdelemben és így megszerezte magának a negyedik helyet. Szarka is az utolsó előtti körben tudta csak megelőzni a rettentő talpraesett módon vezető Henriket, Blazsán viszont hiába támadott már a lehetetlen helyeken is, majd egy esetben sikeres előzést is bemutatott, Henrik nem hagyta magát és visszaelőzött. A történet ott kezdődött, hogy a 11. körben Blazsán a Beach Hairpin visszafordítoban Henrik elé tudott kerülni, de a kigyorsítás után nem tudott előnyre szert tenni, ráadásul Henrik a Port Chicane sikánokban olyan sebességgel haladt, hogy vissza tudott manőverezni a regnáló bajnok elé és végül 3 századdal előbb intette őt le a kockás zászló, mint Patrikot, miközben a versenyt Szarka nyerte.

A pontversenyben jelenleg Blazsán Patrik vezet, a két verseny után 54 ponttal áll a tabella élén.

Folytatás március 19-én szombaton 18 órától.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek.

Nevezz, játssz és nyerj! Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MNEB-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala!

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!