EPL: Kifogott Katowice bajnokain az ENCE

EPL: Kifogott Katowice bajnokain az ENCE

A Vitality és a FURIA is hozta a kötelezőt, azonban a FaZe eszén igencsak túljárt az ENCE a Pro League B-csoport első napján.

Tegnap déltől folytatódott az ESL Pro League 15. szezonja a B-csoport első mérkőzéseivel. Az igencsak kiegyenlített hatosfogat hozta is az előzetes elvárásoknak megfelelő eredményeket: a Vitality legyőzte a leggyengébbnek számító Sproutot 2-0-ra (16:7 Dust2, 22:20 Inferno), valamint a FURIA is felülkerekedett az Outsiders (VP) csapatán 2-1-re (14:16 Mirage, 16:8 Overpass, 16:7 Vertigo), miután láthatóan nem volt elég jó Jamék felkészülése. A nap meccse azonban az ENCE és a FaZe találkozója volt, ahol Snappi és kompániája felülkerekedett az IEM Katowice 2022-es bajnokain egy hárompályás párharcban.

A két európai mixnemzetiségű csapat vétója után Nuke, Dust2 és Overpass következett. Az első pálya az ENCE választása volt, ennek megfelelően a T-oldalon kezdtek, rögtön megszerezve a pisztolykört és az anti-ecot, de utána a FaZe védelme megálljt parancsolt. Egyik pillanatról a másikra 9:2 lett az állás karriganék javára, az ENCE pedig csak úgy tudott újabb köröket találni az előnytelen oldalon, hogy dycha egyénileg előlépett és belőtt pár kulcsfontosságú fraget. Minden próbálkozása ellenére csupán két kört tudott megszerezni csapatának a fennmaradó négyből, miután broky hero AWP-je megtörte a lendületét és 11:4-es félidős győzelemre vezette csapatát. A folytatásban viszont – ahogyan az Nuke-on lenni szokott – valami hasonló történt, csak fordítva, azaz az ENCE hozta a simábbnál simább köröket CT-ben, míg a FaZe lassan haladt a 16. körgyőzelem felé. Végül 16:13 lett az eredmény broky és ropz játékának köszönhetően, de egyáltalán nem volt olyan sima ez a pálya, mint az a két csapat közti különbségekből következne.

Dust2 már teljesen más történet volt Nuke-hoz képest. Hiába a FaZe választotta, hiába hoztak 7 kört T-oldalon, az ENCE támadásaira a második félidőben nem talált választ karrigan és egyszerűen kört sem nyertek CT-ként. A 16:7-es, meglepően gyors győzelemben Spinx szerepét fontos kiemelni, aki öt nyitófraggel és egy 1v3 clutchcsal járult hozzá a széria kiegyenlítéséhez 22/11-es K/D mellett.

Overpasson az ENCE ismét meggyőző támadásokat indított az első félidőben, azonban broky 21 killje 15 kör alatt azt jelentette, hogy csupán 7-et tudtak elcsaklizni a 15-ből – ami végsősoron erősnek számít ezen a pályán. A fordulás után úgy tűnt, a FaZe rövidre zárhatja a pályát, hiszen 13:11-re vezettek egy ponton, de az ENCE számára kedvezőbb, kaotikusabb körök következtek, így 5 kört is hoztak zsinórban, ezzel megfordítva az állást 16:13-ra. Összesítésben tehát meglepetésszerű 2-1-es ENCE győzelemmel végződött a széria.

Az EPL ma folytatódik a B-csoport második fordulójával, melyet természetesen magyar nyelven, élőben követhettek majd – műsorváltozás miatt ma kivételesen – az esport3tv Twitch csatornáján!

03.17-I MENETREND

12:30 - Vitality vs ENCE
16:00 - FURIA vs Sprout
19:30 - Outsiders (VP) vs FaZe

Borítókép: HLTV

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!