Újabb pert indítottak az Activision Blizzard ellen

Újabb pert indítottak az Activision Blizzard ellen

Újabb áldozat védelmében indított perrel kell szembenéznie a cégnek.

Tavaly nyáron robbant ki az a zaklatási botrány, amelynek keretein belül pert is indítottak az Activision Blizzard ellen a cégen belül uralkodó, úgynevezett „frat boy" kultúra miatt, ami miatt több alkalmazott volt kitéve különböző zaklatásoknak. A probléma aztán tovább súlyosbodott, mikor később a részvényesek félrevezetésével, illetve a bizonyítékok elsikkasztásával is megvádolták a Blizzardot. A botrány hatására a cég elnöke is lemondott, a legtöbben azonban Bobby Kotick vezérigazgató távozását követelik, főleg azóta, amióta a Microsoft felvásárolta a cégóriást.

A Bloomberg jelentése szerint viszont most újabb pert indítottak a Blizzard ellen, amely azt állítva, hogy az „Activision Blizzardnál uralkodó 'frat boy' környezet zaklatásnak, és diszkriminációnak tette ki a munkavállalókat", amelynek körülbelül 700 alkalmazott vált áldozatává. A legutóbbi per egyikük védelmében indult, amely szerint az említett alkalmazottat 2017-es első munkanapján egy „beavató ebédre" invitálták, ahol tequila elfogyasztására, illetve egy személyes, kínos titok megosztására kényszerítették. A nőt a későbbiekben is megpróbálták rávenni, hogy fogyasszon minél több alkoholtartalmú italt, illetve vegyen részt különböző céges eseményeken, ahol különböző, félreérthetetlen kommentekkel illették, illetve ilyen cselekvésekre való reagálásra is kérték fel.

A körülmények miatt a nő úgy döntött, hogy „konzervatívabban" öltözködik, illetve elkerüli ezeket az eseményeket. Amikor pedig panaszkodott is ezek miatt, annyit reagáltak csak rá, hogy „a vezetőség csak kedves és barátságos akart lenni vele", illetve erről ne beszéljen nyilvánosan, ne ártson a cég jó hírnevének. Később, az azóta már lemondott J. Allen Bracknek írt hivatalos panaszlevelére reagálva a főnökei csökkentették a fizetését is. A körülményeket akkor elégelte meg, amikor tavaly novemberben jelentkezett egy asszisztensi pozícióra, amelyet elutasítottak, miután nyilvánosan is beszélt sérelmeiről.

A nő ügyét ugyanaz az ügyvéd képviseli majd, aki a többi, a zaklatás áldozatává vált alkalmazottat is védi. Lisa Bloom decemberben már 100 millió dollárt követelt a Blizzardtól az áldozatok kárpótlásáért, amelybe beletartoznának a kórházi kezelések költségei, az alacsonyabb bérek miatti anyagi kár is. Az ügyvéd emellett az igazságot követeli, illetve a vezérigazgató, Bobby Kotick eltávolítását is. A Blizzard a legújabb perre hivatalosan még nem reagált.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!