Így fest majd az Overwatch 2 ping rendszere

Így fest majd az Overwatch 2 ping rendszere

A régóta várt funkcióról nemrég bővebben beszámolt a Blizzard.

Hosszú hónapok hallgatása után az Overwatch 2 fejlesztői nemrég aktivizálták magukat és elkezdtek szivárogni a játékkal kapcsolatos információk. A legfontosabb hír, hogy április végén zárt bétatesztet kap a játék, ezen kívül érkezik a régóta várt ping rendszer, továbbá Doomfist is kasztot vált majd és a DPS-ek helyett a Tankokat erősíti a jövőben.  

A ping rendszerrel kapcsolatban a napokban tettek közzé egy érdekes blogpostot a stúdió munkatársai, így végre pontosabb képet kaphatunk, min is dolgoznak éppen. Egy PvP csapatjátékban a sikerhez elengedhetetlen a kommunikáció, az Overwatch meccsek túlnyomó többségében azonban az effektív eszmecsere viszont olyan ritka, mint Goldban a hasznos és nem intelő Widowmaker. A fejlesztők természetesen tisztában vannak a helyzettel, ezért a ping funkciót alapvetően egyszerűre, mégis minden helyzetben használhatóra tervezték, céljuk pedig, hogy a hangjukat nem hallató játékosokat is bevonják a csapatjátékba valamilyen módon. 

A rendszer egyébként abszolút adaptív, attól függően milyen karakterrel játszunk és milyen ellenfelet pingelünk. Ha például Tracerrel rábökünk egy Reaperre, a csapattársaink képernyőjén nem csak megjelenik a jelzés, de hallják is, hogy megjelöltük a karaktert. A ping addig marad a célponton, amíg az a látómezőben marad, az olyan képességek viszont, mint például Sombra Translocatora, Doomfist Meteor Strike-ja, Moira Fade-je, vagy Tracer Recallja szimplán ledobja magáról az ellenfél legutóbb ismert és látott helyén. 

Hasonlóan a voice parancsokhoz, sajnos a ping funkciót is túltolhatják a játékosok, emiatt a fejlesztők biztonsági intézkedéseket is elhelyeztek Gavin Winter fejlesztő elmondása alapján. 

Reméljük, hogy a rendszer segít majd a játékon belüli toxicitás elleni küzdelemben is. Ha például nem szereted, hogy egy csapattárs folyamatosan pingel, akkor szimplán le lehet némítani vagy tiltani. Beépített spam szűrőnk természetesen van, viszont nyitottak vagyunk mindenféle fejlesztésre és visszajelzésre, mivel azt szeretnénk, hogy a közösségnek a legjobb legyen."

Ha szeretnétek ti is kipróbálni az Overwatch 2-őt, akkor ITT tudtok jelentkezni a zárt béta tesztre, melyben előreláthatólag az 5v5 PvP formátum fog szerepelni a Push játékmóddal és rengeteg további újdonsággal. A pontos indulási dátum április 26., hátha sikerül bejutnotok, le ne maradjatok!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!