Az IEM Dallas lehet az első nagy torna oroszok nélkül

Az IEM Dallas lehet az első nagy torna oroszok nélkül

M0NESY után a többi orosz játékos is bajban lehet a júniusi verseny előtt.

A CIS-bennfentes Alexey „OverDrive” Birukov szerint egyetlen orosz játékos sem fog részt venni a júniusi IEM Dallason, mert nem kapnak vízumot az USA-ban. Ez egybevág a G2-s m0NESY korábbi telegramos kijelentésével, miszerint minden rendben lesz neki idén, kivéve egy versenyt, az IEM Dallast. A 16 éves orosz esetében szerb állampolgárságot szerezne neki a szervezete, hogy folytathassa karrierét, de lehet kettős állampolgárként sem engednék be.

Az IEM Dallasra való kiutazás kapcsán érintett játékosok száma így rendkívül megnőtt. A Gambit és az Entropiq biztos résztvevőnek számítottak EPT-pontok alapján, de négy-négy orosszal a csapatban aligha utaznak el a tornára. A NAVI partnerként, a Virtus.pro szintén EPT-pontok alapján juthatna ki. De előbbi csapat három, utóbbi két orosz játékosa miatt szintén lehetséges, hogy ki kell hagyja az amerikai versenyt vagy minimum beugrókra lesz szükségük. Hivatalosan április 11-ig osztja ki az ESL a meghívásokat, tehát nem sok ideje van az orgoknak és a szervezőknek megoldásokat találni.

Folyamatosan hallani arról, hogy Európába költözéssel, esetleg állampolgárság-szerzéssel orvosolná több org is az utazási problémáit. A Gambit esetében pedig a felállás eladása is felmerült már, amiről nem tudni mikor és hogyan történhet meg, továbbá milyen hatással lenne a szükséges papírok beszerzésére. Ha nem történik változás, akkor az IEM Dallas lehet az első olyan nemzetközi e-sport torna, ahol orosz származású játékosok egyszerűen nem versenyezhetnek majd a szankciókkal járó logisztikai problémák miatt.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!