Az IEM Dallas selejtezőin debütált az NBK nélküli MOUZ

Az IEM Dallas selejtezőin debütált az NBK nélküli MOUZ

Elkezdődtek az IEM Dallas kvalifkációi, az ESL bejelentette az amerikai LAN meghívott csapatait.

Hétfőn elindultak az IEM Dallas nyílt selejtezői, ahol többek között torzsi és a most már JDC-vel játszó MOUZ is a két kiadó hely egyikéért küzdenek. Az első napot sikeresen túlélték, de a mezőny továbbra igen vegyesfelvágott. A második nap nyitókörében a Sprout ellen játszanak majd Bo1-et 18:00-tól, utána pedig az Illuminar–INDE IRAE mérkőzés győztesét kell felülmúlni ebben a formátumban. Amennyiben ezen az alkalmon ki is esnének, nem kell csüggedni még, hiszen lesz egy második nyílt kvalifikációs alkalom is április 13-14-én.

Viszont ha elérnek az elődöntőkig, akkor az FTW, a gg go next qualy, a HAVU vagy a K23 valamelyikével már Bo3-ban csaphatnak össze. Ennek a győztese továbbjut a zárt selejtezőbe, ahol már pár fokkal keményebb ellenfelek lesznek: az Outsiders, a Movistar Riders, az Entropiq és a fnatic meghívás útján ebből a szakaszból indulhatnak. Extra nehézséget jelenthet az is, hogy innen csupán a legjobb két csapat jut tovább a LAN-ra.

Ami az amerikai LAN-eseményt illeti, a selejtezők kezdetével egyidőben az ESL bejelentette a meghívott csapatokat is: a FaZe, a Players, a Heroic, a NIP, az Astralis, a NAVI, a G2, az ENCE, a FURIA és a Vitality már biztosan ottlesznek, amennyiben a vízumok nem szólnak bele. Bár a Players (Gambit) felállás esetében vannak fenntartások, ahogyan a G2-nál is kérdéses m0NESY szereplése az USA-ban. A maradék hat helyet két-két európai és észak-amerikai csapat, valamint egy dél-amerikai és egy óceániai felállás csípheti el a következő hetek selejtezőin.

Az IEM Dallas május 30. és június 5. között lesz, egy héttel a PGL Major Antwerpen után. Az eseményt várhatóan élőben, magyar nyelven közvetíti az esport1tv a Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!