K&H MNEB SL GTS S4:  kettős győzelemmel ünnepelt Blazsán és 2 ponton múlt a bajnoki ezüst

K&H MNEB SL GTS S4: kettős győzelemmel ünnepelt Blazsán és 2 ponton múlt a bajnoki ezüst

Egyszerűen fenomenális, amit Blazsán Patrik csinál, kettős győzelemmel ünnepelte az újabb bajnoki címét, de a második helyről is csak két pont döntött.

A K&H MNEB SimLiga GTSport 2022-es évadának befejező fordulója a sorozat eddigi leghosszabb pályáján zárta le a küzdelmet. Circuit de Sainte-Croix - C majdnem 11 kilométer hosszú és a versenyzők 3 és fél perces köröket autóztak, az élmenők közül pedig a pole pozíciót most is Mihalidesz Máté szerezte meg Szarka Zsolt és Blazsán Patrik előtt. A tabellán Máté és Zsolti 222 ponttal holtversenyben a második helyen állt a hatodik forduló előtt, így az volt a legnagyobb kérdés melyikük tud jobban szerepelni a hosszú hétvégén és megszerezni a 250 ezer forintos ezüstért járó nyereményt. Szarka jól startolt, rögtön magához ragadta a vezetést, mögötte Mihalidesz és Blazsán jött el, aztán néhány kanyar erejéig Tóth Henrik is igyekezett befurakodni közéjük, de tartósan nem tudott ott maradni, így a negyedik helyről figyelte az eseményeket. Blazsán aztán a második körben rákapcsolt és végül sikerült mindkét riválisán túljutnia, ezzel átvette a vezetést. Így kialakult az igazi csata a két üldöző között, bár fél kör elteltével Szarka meg tudta előzni Mihalideszt, aztán elkezdhetett a védekezésre koncentrálni. A harmadik körben a hármas kanyarnál viszont elfékezte magát és kicsúszott, ráadásul nekiütközött a palánknak is. Mihalidesz természetesen elszáguldott mellette, neki viszont volt annyi lélekjelenléte, hogy azonnal visszaterelte autóját az aszfaltcsíkra és csodával határos módon meg tudta őrizni a harmadik helyét. Tóth Henrik eközben egy trióban találta magát Bartha Tamással és Krémer Péterrel a 4-6. helyen. Bár egy ideig el tudták venni tőle a negyedik helyet végül a kockás zászló csak ott intette le Henriket, miközben Szarka hiába zárkózott fel, be kellett érnie a virtuális dobogó legalsó fokával, Mihalidesz második lett, a már bajnok Blazsán pedig nyolcadik győzelmét aratta a szezonban.

A fordított rajtrácsos verseny esetében Tóth Henrik nagyon szép rajttal elég gyorsan magához ragadta az első helyet, mögötte Bartha Tamás startolt még kiemelkedően. Magda Attila, aki a nyolcadik helye miatt pole pozíciból indulhatott elég gyorsan kikerült a képből, főleg mert hibázott is. Csoknyai Bertalan pedig szintén nem tudott élni a lehetőséggel és bár egy ideig a harmadik helyen terelgette autóját, az első kör végére többen átléptek rajta. Szarka jött ki a legjobban a bolyból, így elkezdhetett száguldani az első futamgyőzelme felé. Mihalideszt közben megelőzte Blazsán, ezáltal 3 pozíció különbség keletkezett a bajnoki második helyért versenyző Szarka és Mihalidesz között előbbi javára. Szarka a harmadik körben megkaparintotta az első helyet, de nem nyugodthatott meg, mert Bartha egyszercsak nagyszerű manőverrel a negyedik körben előbb Tóthot majd őt is megelőzte, ezzel ő vezette az élen az ötösfogatot. Mihalidesz pedig közben visszaszerezte elvesztett pozícióját Blazsántól. Óriási előzgetések történtek és a két következő körben eléggé megkutyulódott a sorrend. Blazsán ismét szenzációs turbó fokozatba kapcsolt és szépen lehagyott mindenkit, hogy átvegye az első helyet. Szarka meg tudta őrizni második helyét, Bartha pedig befutott a harmadik helyen. Mihalidesz bár megpróbált mindent, nem tudott közelebb kerülni nagy ellenfeléhez, így végül elbukta a bajnoki második helyért zajló csatát.

Blazsán Patrik megvédte és ezzel harmadszorra is bajnoki címet szerzett a K&H MNEB SimLiga GTS sorozatában. Mögötte Szarka Zsolt végzett 272 ponttal, Mihalidesz Máté pedig a virtuális dobogó legalsó fokára állhatot fel a szezon végén a maga 270 pontjával.

A szezon ezzel lezárult, de további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek.

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!