K&H MNEB SL GTS S4: A bajnoki cím eldőlt, de a második helyért sosem látott csata jön

K&H MNEB SL GTS S4: A bajnoki cím eldőlt, de a második helyért sosem látott csata jön

Az első hely sorsa már biztos, de hogy a dobogó alsóbb fokaira kik állhatnak fel, csak egy ádáz küzdelem után derül majd fény.

A K&H MNEB SimLiga GTSport harmadik szezonjában végül a bajnoki cím sorsa hamarabb dőlt el, mint amire talán számítani lehetett. Az nem volt kérdés, hogy Blazsán Patrik az első számú esélyese ennek a sorozatnak, de talán minden eddiginél könnyebben sikerült neki kiautóznia a 60 pontos előnyét. Persze nem volt ez annyira egyszerű, mint amilyennek így leírva tűnik, mert több esetben is azért megdolgoztatták, de általában az első futamok számára könnyen sikerültek, míg a második futamok esetében már jóval keményebb ellenállásba ütközött. Az elsőket minden esetben ő húzta be, viszont a fordított rajtrácsos versenyeknél csak két ízben tudott győzni. Ez mondjuk bőven elég volt, hogy 60 pontos előnyre tegyen szert. Mögötte a második helyért viszont ádáz küzdelem lesz, hiszen Mihalidesz Máté és Szarka Zsolt is egyaránt 222 pontot gyűjtött az évad során. Mindketten stabilan hozták a dobogós vagy dobogó közeli helyeket, nyerni azonban egyikőjük sem tudott eddig, ráadásul mindkét e-pilóta 1-1 fordulót elszúrt. Szarkának a negyedik nagydíjon, Nürburgringen nem jött a ki lépés, egy második hely után egy disconnect nullázta a teljesítményét. Mihalideszt pedig időbüntetések miatt legutóbb az olasz aszfaltcsíkon csak a 11. és 9. helyre rangsorolták, ami szintén sok pont elvesztését jelenti. A tabella negyedik helyén tanyázó Tóth Henrik a maga 209 pontjával még akár nevető harmadik is lehet, de ehhez két szinte tökéletes versenyt kell futnia. Izgalmakból tehát annak ellenére, hogy már megvan a bajnok, nem lesz hiány.

A szezonzáró fordulót pedig a pokoli hosszú Circuit de Sainte-Croix - C pályán rendezik. Több, mint 10 kilométer hosszú és egy kör megtétele 3 pernél is hosszabb időt vesz igénybe. 24 kanyar található rajta, bár akad rajta néhány hosszú egyenes, mégis technikás szektorai nagyon megnehezíthetik majd a versenyzők dolgát. A Gran Turismo Sport játékba az 1.23-as frissítéssel került be még 2018-ban, tehát azért nem egy teljesen új pályáról van szó. Éppen ezért itt csak kétszer hat kört tesznek majd meg a bejutott játékosok, hogy végül eldőljön kik léphetnek fel a virtuális dobogóra a szezon végeztével. Az első szezonban Circuit de Sainte-Croix - B verzióján már versenyzett itt a mezőny, akkor Horváth Richárdnak sikerült nyerteni, de az akkor az alapszakasz részeként másféle lebonyolítása rendszerben számított a szezon során.

A bejutott pilóták:

  • Mihaledisz Máté
  • Szarka Zsolt
  • Blazsán Patrik
  • Bartha Tamás
  • Németh László
  • Szántay Roland
  • Tóth Gábor
  • Tóth Henrik
  • Csoknyai Bertalan
  • Tasnádi Zoltán
  • Krémer Péter
  • Bélteki Zoltán
  • Szigligeti Tamás
  • Magda Attila

A hatodik, egyben záróforduló első futamát 04.16-án 18 órától követhetitek élőben az Esport3tv Twitch csatornán, valamint az Esport1 oldalán és Bereznay Dani YouTube csatornáján. A második futamot szintén ezen a pályán rendezik 18:30-tól, azonban az első felvonás legjobb 8 e-pilótája fordított rajtrácsot követően vág neki a körözésnek. 

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek.

Nevezz, játssz és nyerj! Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MNEB-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!