Komoly Jett-nerfet hozott a VALORANT 4.08-as frissítése

Komoly Jett-nerfet hozott a VALORANT 4.08-as frissítése

Az ügynök egyetlen képességét érintette a patch – azt viszont annál nagyobb mértékben.

Publikálta a Riot Games április 20-án a VALORANT 4.08-as verziószámú frissítését. A patch nem változtatott sem a pályákon, illetve hibajavításokat sem eszközöltek, az egyetlen érintett mindösszesen Jett. Az ügynöknek ráadásul a Tailwind képességét változtatták meg akkora mértékben, hogy az a játékmenetre is komoly hatással lesz.

Nézzük, mit is hozott a patch a teljesség igénye nélkül.

Ügynököket érintő változások

Jett

Tailwind

  • Ha használod a képességet, kis idő után aktiválódik egy 12 másodperces visszaszámláló, ezen idő alatt a következő gombnyomás esetén dashel egyet a karakter.
  • A képesség „elvész", ha dashel, illetve ha lejár a 12 másodperces számláló, viszont két kill esetében visszaszerezhető.

Miért döntött a változtatás mellett a Riot?

A Riot több problémát is megfogalmazott Jett-tel kapcsolatban, amelyek a képességének megváltoztatásában végül döntőnek is bizonyult. A dash-t minden kör elején automatikusan megkapta a játékos, nem kellett rá sosem pénzt költeni, így mindig rendelkezésre állt a menekülés ezen módja, így olyan pozíciókat is elfoglalhatott a képesség birtokában, amelyet más ügynökkel sehogy se mert volna bevállalni a játékos, aki így sokkal nagyobb nyomást tudott kifejteni az ellenfélre. A fejlesztőgárda – elmondásuk alapján – több megoldást is keresett ennek kiküszöbölésére, első ötleteik azonban rendre rossznak bizonyultak.

A végleges megoldásról pedig még egy videót is megosztottak a YouTube-on, amely szépen mutatja be a megváltozott Tailwindet:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Hogy tetszik Jett Tailwind képességének változtatása?