Rocket League: Alapjaiban is eltér az autósfocitól a játék új, Knockout Bash játékmódja

Komoly szinten dolgozták ki a játékmódot, amely viszont csak korlátozott ideig lesz elérhető.

Hosszú ideje csendben volt már – sajnos – a Psyonix a Rocket League-et érintő legújabb tartalmak kapcsán, amiről viszont lerántották most a leplet, talán az utóbbi idők egyik legígéretesebbnek tűnő projektjének tűnik. Egy új játékmód keretein belül ugyanis háttérbe szorul a csapatmunka, és a góllövés, egy dolog számít mindössze: 8 játékos közül te legyél a legjobb a Knockout Bash során!

Ebben a módban ugyanis nem lesz sem labda, sem kapu, és bár a hagyományos játékmenetben elsajátított képességek nagy részére így is szükséged lesz, kénytelenek leszünk megtanulni támadniblokkolni és megragadni is másokat. Cikkünkben összegyűjtöttük a Knockout Bash szabályzait, a Psyonix pedig egy igen hangulatos videón is igyekezett minél látványosabban bemutatni a játékmódot.

Alapszabályok

  • Csapatok mérete: Ebben a játékmódban nincsenek csapatok. Ehelyett 8 játékos küzd, mindenki mindenki ellen.
  • Életek: A hagyományos módokkal ellentétben nincs „végtelen számú" életed. Figyelj sűrűn a hátad mögé, mert ha háromszor ütnek ki (KO-znak) téged az ellenfelek, a játéknak vége!
  • Biztonsági zóna: Lesz egy úgynevezett „safe zone" a pályán, gyakorlatilag ez lesz a játéktér. Ha kiütnek téged erről a területről, 10 másodperced lesz visszatérni, ha ez nem sikerül, az egy KO-nak számít. Az idő előrehaladtával ezen terület ráadásul folyamatosan csökken, 6 perc játékidő után pedig a 10 másodperces visszaszámláló is eltűnik, és ha kiütnek téged ebből a zónából, az automatikusan KO-t ér.
  • Veszélyek: Nemcsak az ellenfelekre kell odafigyelned, hanem a pályára is. Több olyan pontja is lesz a pályának, ami szintén csak bajt okoz, például lézerek, illetve tüskék is. Ha ezekbe mégis belemegyünk, azonnal KO-ban lesz részünk.

A játékmenetről

A cikk elején említettük, hogy lesz lehetőségünk támadniblokkolni és megragadni másokat – de pontosan mit jelentenek ezek?

  • Támadás: Ha nekimész egy ellenfélnek (azaz bumpolod őt), az nagyobb gondot fog a másiknak okozni. Ezzel ugyanis akár a levegőbe is reptetheted áldozatod, aki ez ellen nem biztos, hogy bármit is tud tenni. Ne feledd: minél gyorsabb vagy, annál nagyobbat tudsz ütni.
  • Blokkolás: A blokkolással hárítani tudod ellenfeled támadását, aki így annak elszenvedőjévé válik. Légy azonban nagyon óvatos, egy sikeres blokkolás ugyanis erősen függ a jó időzítéstől is, ellenkező esetben az ellened irányuló támadás sikeres lesz mégis.
  • Megragadás: Lesz egy külön gomb arra, hogy megragadd egy ellenfeled. Ehhez a gombot nyomvatartva rá kell ugrani a kiszemelt autóra, ekkor ragadod meg őt. Ha dodge-olsz még egyszer, akkor el tudod hajítani az autóját.

További mechanikák

  • Stun: Akkor van stunnolva, ha megtámadtak, megragadtak, eldobtak miután megragadtak, vagy ha blokkoltál egy támadást. Ebben az állapotban nem tudod irányítani az autódat, és csak a Break Stun gomb folyamatos nyomkodása után tudsz kiszabadulni belőle.
  • Ellenfél-kamera: Ballcam helyett (azaz amikor a kamera fixen a labdát helyezi a képernyő középre) a kiszemelt ellenfeledre tudod fókuszálni a kamerád, így könnyebben tudod őt levadászni.
  • Triple Jump: Ha elugrasz a földről, akkor nem csak egyszer, hanem még kétszer tudod megnyomni az ugrás gombot, amíg a levegőben vagy.
  • Többszörös dodge: A dodge-olás erejét is megnövelték, valamint akár négyszer is fel lehet dodge-olni a levegőbe. Ezekre pedig időkorlát sem lesz, így a flip reset tudásra sem lesz szükség, ugyanis bármennyit várhatsz két dodge között.
  • Ugrás: A Knockout Bash során egy picivel nagyobbat is fogsz tudni ugrani alapból, más játékmódokhoz képest.
  • Boost: A boost is erősebb lesz kicsivel. A Dropshot módhoz hasonlóan ez automatikusan fog újratöltődni, amikor a földön vagy és nem használod egyáltalán a nitrót.

Arénák

A Knockout Bash nem csak egy új játékmódot, hanem három arénát is magával hozott: ezek a Calavera, a Carbon és a Quadron.

Kihívások

Új játékmód nem szokott érkezni kihívások nélkül. Teljesíts különböző feladatokat, hogy több, a tavasz által ihletett tárgy is a tiéd lehessen, mint például a Florescence kerék, a Monarch boost, vagy az animált Flutterby decal.

Visszatérnek a Golden Gift-ek

Nem csak ennyi vár ránk, ugyanis Golden Gift Basket-eket is gyűjthetünk. Ezek a korábbi hasonló tárgyakhoz hasonlóan fognak működni és az egykori Victory, Accelerator és Turbo ládák tárgyai közül sorsol ki neked egyet véletlenszerűen. Teljesítsd a szükséges kihívást, ugyanis akár öt ilyet is kaphatsz.

Mettől meddig lesz elérhető?

A Knockout Bash április 27-én válik elérhetővé, és viszonylag hosszú ideig, egészen május 10-ig lesz kipróbálható, így ne maradjatok le róla.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked hogy tetszik a játékmód?