K&H MNEB-HO: Befejeződtek a csoportkör küzdelmei, ez a 8 csapat jutott a 2. esemény rájátszásába

K&H MNEB-HO: Befejeződtek a csoportkör küzdelmei, ez a 8 csapat jutott a 2. esemény rájátszásába

Két csapat ráadásul az esemény során veretlen is tudott maradni.

2022. április 23-án és 24-én került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. évadának Rocket League versenye, a Hungarian Open 2021-22: Tavaszi liga 2. eseményének csoportköre. A zárt selejtezőket követő szakaszban a csapatoknak egyenként 5-5 párharcuk volt, hogy kiharcolják az egyenes kieséses rendszerű rájátszásban a szereplésüket.

A szombati közvetítés itt, míg a vasárnapi ezen a linken nézhető vissza.

A csoport

Az A csoportban hamar körvonalazódott, hogy a Neon Field Chasers és a csipet csapat nem nagyon tud beleszólni a továbbjutás kérdésébe, így inkább az volt a tét a WiLD MultiGaming, a Future Esports, a Team Plague és az Exhelp Gaming számára, hogy melyikük hányadik helyen lehet ott a legjobb 8-ban. A legjobban a WiLD jött ki, akik minden csoportbeli riválisukat meg tudták verni, ezeken a párharcokon pedig mindössze két pályán szenvedtek vereséget: 5 nyert szettel magabiztosan zártak az élen. A 2-3-4. helyeken ellenben körbeverés alakult ki, az Exhelp Gaming ugyanis kisebb meglepetésre felül tudta múlni az 1. eseményen ezüstérmet szerző Future Esportsot – a körbeverések miatt azonban az Exhelp lett a 4., a Team Plague a 3., míg a Future a 2. helyezett. A Neon Field Chasers és a csipet csapat esett ki ebből a csoportból.

B csoport

A tavaszi szezon adós volt még egy MTK Budapest vs. Budapest Five párharccal, a sorsolás azonban előrevetítette, hogy a csoportkörben biztosan fogunk látni egyet. A végletekig kiélezett összecsapást végül az MTK nyerte meg 3-2-re, akik ezt követően sem találtak legyőzőre, veretlenül nyerték meg a B csoportot, a Budapest Five pedig a második lett. A 3-4. helyekért ellenben óriási küzdelmet vívott a Spirit Gaming – Afterglow Esports – pog frog – Alcohol Damaged Penguin Squad négyes, és a csoportkör zárultával közülük végül a Spirit Gaming a harmadik, az Afterglow Esports pedig a 4. helyet szerezte meg a B jelű hatosban. Kiesett a pog frog és az ADPS.

Csoportkör végeredménye

Végül az alábbiak szerint alakultak az A és B csoport tabellái:

A 2. tavaszi esemény április 30-án és május 1-jén a rájátszással folytatódik tovább, első napon a negyeddöntőkkel, második napon pedig az elődöntővel és a döntővel. A közvetítés mindkét nap 16:30-kor kezdődik, és a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján követhetitek élőben a találkozókat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat fogja megnyerni a 2. eseményt?