EPL: Észak-Amerika utolsó mentsvára kiütötte a Heroicot

EPL: Észak-Amerika utolsó mentsvára kiütötte a Heroicot

Liquid és Astralis győzelmekkel ért véget az EPL rájátszásának második napja!

A negyeddöntőkkel folytatódik ma délután az ESL Pro League 15. szezonjának rájátszása, miután kedden nyert az ENCE és a FaZe, tegnap este pedig az Astralis és a Liquid. Gla1vék végtelenül szoros, hárompályás küzdelemben kerekedtek felül az Entropiqon (Nuke 16:14, Vertigo 15:19, Overpass 16:14), majd shoxék meglepték a torna egyik nagy esélyesének kikiálltott Heroicot két pályán, ami az új Liquid eddigi legjobb eredménye. De hogyan hozták ezt össze?

A Liquid Ancientöt, a Heroic Vertigot választotta a vétó során, decidernek pedig a végül le nem játszott Overpass maradt bent. A Liquid választása többeket is meglepett, ugyanis mióta összeállt a jelenlegi felállás, azóta négyszer játszották és csupán egyszert nyertek rajta a GODSENT ellen, míg például a FaZe 16:6-ra verte őket itt. A pálya végére azonban értelmet nyert a pick: hat T-kört is nyertek, ami igen erős alap volt, majd a fordulás után CT-ként tíz kört hoztak zsinórban olyan egyéni teljesítményekkel, mint például EliGE 4k-s körei. A második félidőben ötször is plantolásig jutottak a dánok, de a sikeres retakek is sorra jöttek a Liquidtől, így születhetett meg a 16:9-es győzelem.

Vertigon annak ellenére folytatta a megkezdett formát a Liquid, hogy az EPL során nem is játszották ezt a pályát, miközben a Heroic azért választhatta ezt, mert ők maguk erősek rajta. Nitr0 viszont elárulta a pálya előtti gyors interjúban, hogy adreNnel sokat dolgoztak ezen a pályán az RMR nyílt selejtezői után, amit remekül jelzett a magabiztosságuk A rámpa környékén. 11 CT-kör után azonban jött az előnytelenebb T-oldal és a Heroic megmutatta mire képes: a pisztolykörben 3v5 retaket nyertek B-n, majd ebből kiindulva 4:11-ről 9:11-ig zárkóztak fel. A Liquid ekkor megtalálta a receptet a cadiaN által hívott okos védőforgatásokra, ami végül 16:10-es pályagyőzelmet hozott az amerikai csapatnak, összeségében 2-0-ás szériagyőzelmet.

04.07-I MENETREND

15:30 - Movistar Riders vs ENCE
19:00 - NIP vs Liquid

Az EPL ma folytatódik a negyeddöntőkkel, ahol az életben maradt csapatok a 15. szezon trófeájáért és a 823 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért küzdenek! Ne maradjatok le a magyar nyelvű, élő közvetítésről az esport1tv Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉSEKET?

  • 0 %
  • 25 %
  • 50 %
  • 25 %