K&H MNEB-HO: A Budapest Five lett végül a 2. tavaszi esemény bajnoka

K&H MNEB-HO: A Budapest Five lett végül a 2. tavaszi esemény bajnoka

A 8 csapatos rájátszáson a Budapest Five bizonyult a legjobbnak, tavasszal így már második alkalommal állhattak fel a dobogó legfelső sokára.

2022. április 30-ától május 1-ig tartott a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. évadának Rocket League versenye, a Hungarian Open 2. tavaszi eseménye. A csoportkör végeztével 8 csapat maradt talpon, akik ezen kétnapos küzdelemben harcoltak az esemény bajnoki címéért.

Negyeddöntők

A legmagabiztosabban a WiLD MultiGaming és a Future Esports vette a rájátszás első fordulóját, mindkét gárda egyaránt 4-0-ra verte meg előbbi az Afterglow, utóbbi pedig a Spirit Gaming csapatát. Az MTK Budapest az Exhelp Gaming együttesét múlta felül 4-1-es különbséggel, míg a szombati nap rangadója hozta is az előzetesen „elvártakat", végül a Budapest Five 0-2-ről fordítva 4-2-re múlta felül a Team Plague-et.

Elődöntők

A legjobb 4-ben így WiLD MultiGaming vs. Budapest Five, illetve MTK Budapest vs. Future Esports párharcokat követhettünk figyelemmel. A WiLD nem igazán találta jó formáját a Budapest Five ellen, utóbbi így 4-0-lal zárta le az elődöntőt, míg a Future Esports hasonlóan tudott teljesíteni az MTK ellen is: a vége itt is 4-0 arányú Future Esports-siker lett, a döntőbe ez a két csapat jutott.

Döntő

A döntőben alig volt különség a csapatok között, amikor pedig az a hajszálnyi differencia mégis kijött, az rendre a Budapest Five javára döntött, akik az első szettet 4-1-re nyerték meg. Úgy tűnt, hogy a második szett is ugyanilyen különbséggel lesz az övék, de a Future nem hagyta magát, megmentette 7. meccsre a szettet, ahol a hajrában viszont eldöntötte a találkozót a BP5: 4-1 4-3-ra nyerték meg a döntőt, így a tavaszi szezonban második bajnoki címüket aratták.

A verseny 2022. május 7-én és 8-án a 3. tavaszi eseménnyel folytatódik, annak is a nyílt selejtezőivel. Ne maradj le a versenyről, vegyetek részt ti is a selejtezőkön és legyetek ott a legjobbak között! Nevezés a verseny Smash.gg oldalán, sok sikert!

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!