Alapjaiban megváltozott lebonyolítással érkezik a VALORANT East United 2. szezonja

Alapjaiban megváltozott lebonyolítással érkezik a VALORANT East United 2. szezonja

Szinte nincs olyan eleme a versenynek, ami ne változott volna meg – a döntő pedig a tervek szerint nem online keretek között lenne lebonyolítva.

Bejelentette a Polish Esports League a VALORANT East United második szezonját, erről egy videót is megosztottak a verseny Twitter-oldalán. Mindezt annak alkalmából is tették, mert a megmérettetés lebonyolítása számtalan ponton tér majd el az 1. szezonban megismerthez képest.

Nincsenek többé szektorok és helyezésekért járó pontok

Az 1. szezonban a részt vevő országokat szektorokra osztották fel, ezeken belül rendezték meg a heti versenyeket. Magyarország több szomszédunkkal egyetemben az Omega Sectorba került az előző kiírásban, ez azonban már a múlté: a 2. szezonban minden nemzet egy nagy közös csoportban lesz, itt harcolhatnak majd a jobb helyezésekért. Másik eltérés még, hogy a helyezésekért pontot se fognak már osztani, a szervezők szerint azért hozták meg ezt a döntést, mert csak félreértéseket okozott a rajongók körében ez a rendszer.

Ehelyett a heti kupák különálló selejtezők lesznek, ahol az adott kupa győztese automatikusan részt vehet a havi döntőn. A havi döntők győztese pedig a Split Finals megmérettetésén lehet ott közvetlenül.

Offline keretek között dől el a bajnoki cím

A 2. szezon bajnoki címéért ráadásul egy offline versenyen küzdhetnek majd meg a legjobbak. A tervek szerint július közepén a lengyelországi Gdyniában kerül megrendezésre a 7 500$ összdíjazású döntő.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!