Újabb pert indítottak az Activision Blizzard ellen, ezúttal Bobby Kotick miatt

Újabb pert indítottak az Activision Blizzard ellen, ezúttal Bobby Kotick miatt

Próbálta gyorsítani a Microsoft-felvásárlás folyamatát, de nem épp önzetlen érdekekből.

Újabb pert indítottak az Activision Blizzard ellen – ezúttal viszont egészen pontosan Bobby Kotick, a cég vezérigazgatója ellen. A vád ugyanis nem más, mint hogy megpróbálta siettetni a Microsoft-felvásárlás folyamatát, hogy elkerülhesse a felelősségre vonást.

Tavaly július óta elképesztően sok pert indítottak az Activision Blizzard ellen azóta, hogy kirobbant a cégnél a zaklatási botrány, később ugyanis a részvényesek félrevezetésével, illetve a bizonyítékok elsikkasztásával is meggyanúsították a kiadót. A botrány hatására a Wall Street Journal még novemberben tett közzé egy jelentést, amely szerint Bobby Kotick végig tudott a női alkalmazottakkal szembeni zaklatási esetekről, az évek során azonban ha meg is próbált tenni ez ellen bármit is, az közel sem volt az elegendőhöz.

Ezúttal pedig az egyik részvényes, a New York City Employees' Retirement System indította meg a pert, Kotick viselkedése miatt. Szerintük ugyanis az Activision megtagadta azon dokumentumok kiadását, amelyek alapján meg tudták volna kezdeni az igazgatótanács „mulasztása kapcsán, amiért nem sikerült biztonságos és diszkriminációmentes munkakörnyezetet megteremteni és fenntartani, különösen a kisebbségi és női alkalmazottak számára, illetve mert nem tett lépéseket a bűnismétlés megelőzése érdekében". A kereset név szerint említi Bobby Kotickot, aki a dokumentumok alapján „nagy valószínűséggel felelősségre vonható kötelezettségszegés miatt".

A kereset ezen felül megbocsáthatatlannak nevezi azt, hogy Kotick tárgyalásokat folytathatott a Microsofttal a kiadó felvásárlásáról – a folyamat ugyanis a Wall Street Journal jelentése után néhány nappal vette kezdetét.

„Az a gyorsaság, amelyet Kotick a megállapodás végrehajtása érdekében tett meg, kiszámítható volt. Az egyesülés ugyanis nem csak azt kínálta Koticknak és az igazgatótanácsnak, hogy elkerüljék a felelősségre vonást, hanem azt is, hogy jelentős anyagi juttatásokban részesüljenek."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.