Külön folytathatják a CPH Flames játékosai?

Külön folytathatják a CPH Flames játékosai?

A Copenhagen Flames ezúttal elérte a rájátszást a Majorön, de a teljes csapat eladása még mindig nem jön össze. A játékosok már egyéni ajánlatokkal szemezgetnek.

A Copenhagen Flames csapata továbbra is eladó, de a játékosok már nem csak egységként, hanem egyénenként is hajlandóak eligazolni – derült ki a szervezet társtulajdonosával készült, dust2.us-n megjelent interjúból. Daniel Vorborg jelenleg vezetőedzői pozíciót lát el a CS:GO csapat mögött, ezért velük van Antwerpenben is, ahol szerda este kijutottak a csoportkörből a rájátszásra.

Vorborg a csapata játékán túl részletesen beszélt a Complexityvel pletykált üzletről, ami végül kútba esett. Ebből kiderült, hogy két hónapig húzódtak a tárgyalások eredménytelenül, azóta pedig folyamatosan bizonytalanok, hogy lesz-e két hét múlva csapatuk vagy sem. „Sok potenciális vásárlónk volt, olyanok, akikkel sok időn át beszélgettünk, egész messzire jutottunk a tárgyalásokban, és olyanok is, akikkel a játékosok tárgyaltak. Ezen felül egy rakás érdeklődő van egy-egy játékosért, mert túlteljesítettek az elmúlt egy évben.” Ez különböző problémákhoz vezet szerinte, mert egyrészt a játékosok hallják, ha valakit megkeresnek és akkor potenciális ötödik után kell nézni, de a szervezetnek a pozíciója miatt nehéz pótolnia a felállás egyes tagjait.

Vorborg hozzáteszi, a cél az lett volna, hogy a játékosok együtt folytassák valahol, de ezt egyre jobban kezdik elengedni. A vezetés és a játékosok is nagyon őszinték egymással, roeJék EPL-en és BLAST-on szeretnének játszani, amire a CPH Flames alatt nincs lehetőség. Továbbá magasabb fizetést szeretnének, amit szintén nem tudnak megadni nekik. Viszont Vorborg kiemeli, hogy nem a pénz volt a probléma az üzletekkel. Korábban olvashattunk arról, hogy 500 000 dollár volt a kikiáltási ár a teljes felállásért, de még ennél jelentősen kevesebbért sem vitték el a csapatot. A Complexityvel állítólag azért esett kútba az üzlet, mert nem ajánlottak elég magas fizetéseket. De Vorborg szerint nagy összegeket is visszautasítottak a játékosok egyénileg, ha úgy látták, nem elég jó a projekt, ahová hívják őket.

A játékosok egy részének a szerződése egyébként hamarosan lejár. Jabbi hosszabbított, de a következő hónapokban többen is szabadon igazolhatóvá válhatnak, ami lehet türelemre inti az érdeklődő szervezeteket Antwerpen után. A Copenhagen Flames értelemszerűen nem szeretné ingyen adni a játékosait, de igyekeznek fair módon megközelíteni a helyzetet, hogy mindenki jól járjon a mostani ciklus végén.

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!