Kiss Norbi: „A cél természetesen nem lehet más, mint a bajnoki cím megvédése

Kiss Norbi: „A cél természetesen nem lehet más, mint a bajnoki cím megvédése"

A Révész Racing háromszoros kamion-Európa-bajnok pilótájával, Kiss Norbival beszélgettünk.

Pár napja Kiss Norbi, a Révész Racing pilótája harmadjára lett bajnok a virtuális kamion Eb-n. A futamokat élőben követhették a Magyar E-sport TV Twitch csatornáján is, sőt, mostantól a valós kamion Eb versenyeket is élőben követhetitek majd az Esport1 Twitch csatornáin, ahogy Norbi hivatalos Facebook oldalán is.

Norbi és a csapat már javában Olaszországban, Misanoban versenyez, de előtte még volt lehetőségünk pár kérdés erejéig elkapni Norbit, aki a frissen kezdődött szezonban már a negyedik Kamion-Európa-bajnoki címére hajt.

Esport1.hu: Gratulálunk a harmadik virtuális Kamion-Eb bajnoki címedhez! Volt ünneplés, vagy már olyan közel van a valós szezonkezdet, hogy arra irányul minden figyelmetek?

Kiss Norbi: Köszönöm szépen. Nem, a szimulátort nem ünnepeltük meg annyira, pedig jó kis bajnokság volt az is. Már hónapok oda amúgy teljesen az igazi versenykamionra koncentráltunk, volt tesztelés és maximálisan próbáltunk felkészülni a szezonkezdetre.

Esport1.hu: Jó pár héttel ezelőtt vette kezdetét a virtuális szezon. Visszatekintve melyik volt legnehezebb verseny számodra?

Kiss Norbi: Zandvoort. Ott elrontottam az időmérő edzést így csak a 2. helyről tudtam rajtolni, ami sosem jó. Aztán bajba is kerültem a futamon. Aki nézte látta, inkább nem is akarom elmesélni (nevet).

Esport1.hu: Neked szervezői oldalról is jó látásod van a bajnokságra. Hogy értékelnéd a frissen befejeződött szezont az előzőekhez képest?

Kiss Norbi: Szerintem szuper volt. Közvetítés nagyon jól sikerült, a versenyek pedig izgalmasak voltak, különösen a fordított rajtrácsosak. Egyet sajnáltam csak hogy végül kevés valós kamionversenyző indult. Lehet elvettük a kedvüket.

Esport1.hu: Rajtad kívül öt magyar szerepelt a szezonban, ami több mint a harmada a teljes mezőnynek. Mit gondolsz ezt mennyiben befolyásolta a jelenléted?

Kiss Norbi: Remélem igen, és remélem tudtam motiválni többeket is hogy kipróbálják és átéljék kicsit a versenykamion feelinget mert szerintem szimulátoron is egyedi és különleges. A mod pedig szerintem egészen élethű lett és hasonló vezetéstechnika és hasonló egyensúlybeli gondokon át kell jó időket futni mint az igazi versenykamionnal is. A mod amúgy Assetto Corsahoz van és ingyen letölthető, bárki mehet vele.

Esport1.hu: Itthon és nemzetközi vizeken is sokan tartanak téged követendő példának. Hogyan éled ezt meg? Találkoztál már konkrét példával, aki miattad vágott bele a versenyzésbe, akár valós, akár virtuális környezetben?

Kiss Norbi: Igen, többen is és nagyon megtisztelő. Persze igazival versenyezni nem egyszerű az anyagiak miatt, de szimulátoron mindenképpen érdemes belevágni, hiszen belőlem is a szimulátornak köszönhetően lett később igazi versenyző!

A 2022-es szezon versenynaptára (forrás:facebook.com/kissnorbidriver)

Esport1.hu: Mennyiben volt más versenyezni olyanok ellen, akik a valóságban nem versenytársaid? Mennyiben tér el a stílusuk például a pozíció-harcok közben?

Kiss Norbi: Jó volt mert nagyon felkészültek voltak a srácok és rutinosan mentek a pályán. Nem tudtam volna megmondani kinek van vagy nincs igazi tapasztalata, ügyes és erős mezőny volt, sokat kellett gyakorolni rá nekem is hogy elől tudjak menni. És sokszor nem találtam fogást vagy előzési pozíciót az ellenfeleken. De ez benne van, ettől jó kihívás és szép a győzelem, ha végül sikerül.

Esport1.hu: Remek hír a benzingőzben fürdő rajongóknak, hogy idén az Esport1-en már nem csak szimulátorban ülve követhetnek téged. Twitchen már a valós Kamion Eb-t is közvetítjük majd, ahol persze ismét rajthoz állsz. Miként várod az új szezont? Cél az újabb bajnoki cím megszerzése?

Kiss Norbi: Igen, köszönöm az Esport1 csapatának az együttműködést és azt gondolom hogy egy remek showt láthatnak majd a nézőink! A cél természetesen nem lehet más mint a bajnoki cím megvédése. Hosszú és nehéz szezon lesz, de az egész csapat teljes mellszélességgel ott áll a projekt mögött és nyomjuk a gázt! Optimisták vagyunk!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!