K&H MNEB-HO: Többször is alapjaiban borult a papírforma a csoportkör küzdelmei során

Mindkét csoport szálított meglepetéseket a hétvégén.

2022. május 21-én és 22-én került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. évadának Rocket League versenye, a Hungarian Open 2021-22: Tavaszi liga 2. eseményének csoportköre. A tavasz utolsó nyílt versenyének ezen szakasza 12 csapat részvételével zajlott le, akik az utolsó pillanatig biztosították is az izgalmakat, hogy közülük mely 8 lehet ott a rájátszáson.

A szombati közvetítés itt, a vasárnapi pedig ezen a linken tekinthető meg.

A csoport

Az A csoport azért tartogatott izgalmakat a nézőknek, és a szurkolóknak, mert az erőviszonyok alapján kiegyenlítettnek ígérkezett a küzdelem. Ezt végül sikerült is hozniuk a csapatoknak, az 1. helyért vívott küzdelemben például a Team Plague az ötödik mérkőzés hosszabbításában fektette két vállra a Future Esports-ot. Eközben a 3-4. helyekért az Afterglow Esports - Exhelp Gaming - Spirit Gaming hármas vívott nagy küzdelmet, utóbbi pedig a hajrához közeledve tudta bebiztosítani továbbjutását, a másik két csapatnak a legutolsó fordulóban kellett még megmutatnia tudását az utolsó férőhelyért. Ebből végül az Exhelp Gaming jött ki győztesen, így ebből a csoportból az Afterglow Esports és a Mstr Fan Club esett ki.

B csoport

A „halálcsoportnak" is tartott B csoportba került a sorsolást követően a Budapest Five - MTK Budapest - WiLD MultiGaming trió, mely hármas az előző eseményen a legjobb 4-be jutott be, így azt várhattuk kíváncsian, hogy vajon az ő versenyfutásukból ki bizonyul a legjobbnak. Végül ez a Budapest Five lett, amely veretlenül zárt csoportja élén, a második pedig az MTK Budapest lett. Azonban a melléjük került ADPS - Pite Pajtások - pog frog hármas egyforma esélyekkel indult a 4., még továbbjutást érő férőhelyért, melyet közülük végül a pog frog szerzett meg, de még hogy! A csapat még a WiLD MultiGaminget is két vállra tudta fektetni, így ők zártak a hatos harmadik helyén, a WiLD pedig a negyedik lett. Kiesett az ADPS és a Pite Pajtások.

Csoportkör végeredménye

Végül az alábbiak szerint alakult a csoportok vége (kép forrása: Liquipedia)

A 3. tavaszi esemény június 4-én és 5-én a rájátszással folytatódik tovább, első napon a negyeddöntőkkel, második napon pedig az elődöntővel és a döntővel. A közvetítés mindkét nap 16:30-kor kezdődik, és a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján követhetitek élőben a találkozókat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri a 3. tavaszi eseményt?