Z betűért eltiltották a VP-t, akik szerződést bontottak a Dota 2 játékosukkal

Z betűért eltiltották a VP-t, akik szerződést bontottak a Dota 2 játékosukkal

Nagyon nem volt jó ez az ötlet, ráadásul ezt a Valve sem hagyta szó nélkül, azonnali és könyörtelen módon reagált rá a cég.

Nagyon nem volt jó ez az ötlet, ráadásul ezt a Valve sem hagyta szó nélkül, azonnali és könyörtelen módon reagált rá a cég.

Általában a Valve olyan a játékaiban megrendezett versenyek kapcsán, mint egy jótékony szellem, körülnéz, hogy minden rendben és aztán hagyja a rendezőket a munkájukkal törődni. Még a konfliktusokba sem szokott nagyon beleszólni vagy állást foglalni, úgy vannak vele, hogy a közösség és a szervezők majd megoldják. Most viszont gondolkodás nélkül cselekedtek. Történt ugyanis, hogy a Virtus.Pro kvalifikálta magát a Dota Pro Circuit-en (hivatalos bajnokság minden egyes régióban) keresztül a svédországi Major eseményre. A szezon végén a BetBoomnak és a Team Spiritnek sikerült kijutnia Stockholmba, a harmadik még Major helyet jelentő kvótáért viszont a mögöttük végző négy csapatnak volt esélye megmérkőznie. A Mind Games ellen azonban a Virtus.Pro carry játékosa, Ivan "Pure" Moskalenko egyszer csak egy Z betűt rajzolt a térképre.

Ez a betű ugyebár jelenleg az orosz-ukrán háború szimbólumaként (miszerint az orosz inváziót támogató jeleként tartják számon) szolgál, az esetet követően pedig rögtön ki is vizsgálták a helyzetet. Az incidens a Mind Games vs Outsiders (Virtus.pro) mérkőzés 1. meccsének szünetében történt. A szünet alatt a játékosok rajzolni kezdtek a minitérképre és Pure egyszercsak felfirkantotta a „Z” betűt. Néhány másodperc múlva a társai átfestették a Pure által rajzolt szimbólumot, hogy megpróbálják elrejteni azt, de már későn kapcsoltak.

Nem sokkal ezután megszületett a döntés, így a Virtus.Pro-t – a konfliktus miatt egyébként egy ideje már Outsiders néven működik a szervezet –eltiltották a további versenyzéstől a regionális selejtezőben, de ez egyelőre csak a mostani kiírásra érvényes. Az orosz játékossal (Pure) pedig azóta szerződést is bontottak, emellett a VP vezérigazgatója személyesen beszélgetett el a játékosokkal.

A hivatalosan kiadott közleményükben mindezek ellenére megdöbbenésüknek is hangot adtak, különösen amiatt, hogy az egész csapatot kizárták egyetlen játékos minimapra rajzolt szimbóluma alapján. A szervezet emellett hozzátette, hogy következetesen ellenzi a gyűlöletkeltést az esportban. Azzal zárták a mondandójukat, hogy a csapaton belüli változásokról külön tájékoztatást adnak majd. Egyelőre azt nem tudni, hogy mindössze Pure helyére érkezik-e valaki vagy másféleképpen is módosítanak majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!