A héten 2 remek meccsel folytatódik a Dota 2 nemzeti válogató versenye

A héten 2 remek meccsel folytatódik a Dota 2 nemzeti válogató versenye

Újra nagyszabású versenyen vehetnek részt hazánk legjobbjai, a végső győztesekre pedig nem is akármilyen utazások várhatnak.

2021-ben szakmai szempontok alapján történő kiválasztás útján, idén viszont egy új lebonyolítási rendszer végén derül majd ki, hogy kik képviselhetik hazánkat Dota 2-ben a Magyar E-sport Válogatott tagjaiként. Ebben az évben hosszabb lesz az út azok előtt, akik Magyarország színeiben ott akarnak lenni a legnívósabb nemzetközi eseményeken, de ismét óriási lehetőség előtt áll a hazai Dota közössége, mivel 2022 sem marad Európa- és világbajnokság nélkül.

A HUNESZ nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. A válogatott e-sport versenyjátékokat IeSF és az EEF versenykiírása határozza meg, de ez évről évre változhat.

Három szakaszból áll a nemzeti válogatóverseny felépítése:

  1. szakasz (május 29. - július 15.)
    • Nemzeti válogatóverseny: svájci rendszerű besorolás (ha szükséges) után 2 csoportra bontott BO3-as csoportmérkőzések
  2. szakasz (július 24. - augusztus 7.)
    • Kiválasztás: 20 kiválasztott játékos 3 hetes megmérettetése különböző szakmai szempontok alapján
  3. szakasz (augusztus 7-től)
    • 5 fős magyar válogatott felkészülése: Online scrimek, Offline bootcamp

Jelenleg az első szakasz zajlik és a regisztrált együtteseket két csoportra osztották. Az így létrejött két kvintettben a küzdelmek már el is kezdődtek és ahogy egyre több fordulót rendeznek meg, úgy éleződik a helyzet is.

A két csoport állása:

Egyelőre még nehéz levonni következtetéseket, de a KSK együttesére és a Team Ízléstelen már most megvillantotta oroszlánkörmeit, ráadásul, előbbi csapat tavaly abban a megtiszteltetésben részesült, hogy magyar e-sport válogatottként ott lehetett az IeSF vb-n. A sorozat végén a kiválasztott játékosok a HUNESZ szerződött versenyzőjeként képviselik majd Magyarországot a szeptemberi Európa-bajnokságon, továbbjutás esetén pedig a világbajnokságon. 2022-ben a Tiranában megtartandó Eb egyben a vb selejtezője is, így a szeptemberi tornát megnyerő együttes utazhat majd a 14. IeSF világbajnokságra, Balira.

Ezen a héten egyébként újabb fordulót rendeznek a válogatóversenyen:

B csoport – 2. forduló – csütörtök 18:30:

  • Team Short Life - Team Sendülüdű

Az alábbi csatornán lehet követni az összecsapást: twitch.tv/doedie666

B csoport – 2. forduló – vasárnap 20.30:

  • Team NoPussy - Underrated

Az alábbi csatornán lehet követni az összecsapást: twitch.tv/zen_dota

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!