Battlepass rendszerrel és folyamatos tartalmakkal érkezik az Overwatch 2

Battlepass rendszerrel és folyamatos tartalmakkal érkezik az Overwatch 2

Úgy tűnik, a Blizzard tényleg komoly változtatásokat kíván eszközölni a játékban. 

Tegnap tartották az Overwatch 2 hivatalos bemutatkozó eseményét, mely során számtalan újdonságról lerántották a leplet a fejlesztők. Az egyik izgalmas hír a játék következő karakteréhez, Odessa "Dez" Stone-hoz, azaz Junker Queenhez köthető, aki nem csak megkapta eredettörténetét, de egy szédületes animációs rövidfilmmel is elkápráztatott minket. A látottak alapján kijelenthető, hogy a rengeteg baljós hír és botrány ellenére a Blizzardnál még mindig a legjobb szakemberek dolgoznak. Ha még nem láttad a videókat, katt az alábbi cikkre! 

Az Overwatch 2 tehát október 4-én érkezik egy korai hozzáférésű verzióval, melynek üzleti modellje erősen eltér majd a nagy elődétől. Először is, a Loot Box rendszert kukázták a fejlesztők, egyrészt megfáradt a funkció, másrészt több országban illegálisnak minősítették, szóval a játék Battlepass modellre vált. Ennek köszönhetően folyamatos frissítéseket és tartalmakat kapunk majd szezononként, továbbá bekerül a játékba egy shop is, ahol limitált kiadású csomagokra csaphatunk le, természetesen komoly összegekért. 

Mindemellett a fejlesztők felfedték az Overwatch 2 ütemtervét is, ami első ránézésre igencsak feszítettnek ígérkezik. Október elején startol tehát a korai hozzáférésű változat, amiben három új hős, Sojourn, Junker Queen, illetve egy eddig meg nem nevezett Support is érkezik( valószínűleg az előzetesben feltűnő, azóta a közösségben Kitsune néven emlegetett szellemróka - a szerk.). Mindemellett kapunk 6 új pályát, 30 új hőskinézetet, a Battlepass rendszert, a Push játékmódot és Mythic skineket. Ha ez nem lenne elég, December elején új szezonnal jelentkezik a játék és ismét érkezik egy tank hős, továbbá temérdek új tartalom. 

A modellváltás tehát komoly lépés a fejlesztők részéről, kérdés azonban, hogy ez mennyire megy majd a játékélmény rovására. Ha minden hónapban új hősök érkeznek, akkor a meccsek kiegyensúlyozása egy rémálom lesz annak tekintetében, hogy a jóval lassabb ütemű Overwatchban volt olyan szituáció, hogy hónapokig tartott egy-egy karaktert hozzáigazítani a többi hőshöz. Reméljük a legjobbakat, viszont nézzétek el, ha így elsőre szkeptikusak vagyunk. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!