K&H MNEB-HO: 21 mérkőzéses thriller a döntőben, a Future Esports lett a bajnok!

Bővelkedett izgalmakban a bajnoki döntő, amelynek a végén egyetlen gól döntött, hogy ki a bajnok!

2022. június 17-én kezdődött és 19-én ért véget a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - Hungarian Open Tavaszi Döntője. A szezon 8 legjobb csapata küzdött meg a bajnoki címért az előző 3 nap során, izgalmakból pedig nem volt hiány.

Csoportkör

A csoport

A WiLD MultiGaming visszalépése miatt már a verseny kezdete előtt biztossá vált, hogy az Afterglow, a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Budapest Five is továbbjut ebből a csoportból, a helyezések voltak még kérdésesek. Az Afterglow mindkét riválisával szemben alulmaradt, így a BEE és a BP5 között dőlt el a csoportelsőség. Itt az első mérkőzést még a Budapest Five nyerte meg, de a folytatásban csak a BEE örülhetett, így 3-1 arányú győzelemmel nyerték meg a csoportot, és így az elődöntőbe kaptak kiemelést.

B csoport

A másik csoport teljes létszámmal rajtolt el, és a csoportkör végéhez közeledve, az utolsó mérkőzések előtt biztossá vált, hogy a csoportelsőségért az MTK Budapest és a Future Esports, míg a 3., még továbbjutást érő helyért a Spirit Gaming és az Exhelp Gaming küzdhet. Mindkét esetben a későbbi győztes egyaránt 3-0 arányba érte ezt el: az MTK a Future Esports-ot múlta felül, míg a kiesési rangadón a Spirit Gaming bizonyult jobbnak.

Rájátszás

Negyeddöntők

A negyeddöntőkben a Future Esports és az Afterglow Esports, valamint a Budapest Five és a Spirit Gaming játszott egymás ellen. A Future az elejétől kezdve ugyan próbált magabiztos teljesítményt nyújtani, de pontatlan volt a játéka, ezt viszont az Afterglow nem mindig tudta kihasználni, ellenben saját játékuk sem brillírozott: összesítésben 4-1-re nyert a Future Esports. A másik találkozón álmosan kezdett a Budapest Five, a Spirit Gaming így tudta tartani a lépést a csapattal, azonban a végéhez közeledve egyre jobban rákapcsolt a címvédő, és végül 4-2-re nyert a Budapest Five.

Elődöntők

A legjobb 4-ben így a Békéscsabai E-sport Egyesület ellenfele a Future Esports lett, míg az MTK Budapest riválisa a Budapest Five lett. Mind a két találkozón pedig a negyeddöntőből érkező csapat nyert: a Future Esports ráadásul úgy tudott nyerni 4-0-ra, hogy a BEE összességében nagyon kevés hibával játszott, míg a Budapest Five a hétvége legjobb formáját nyújtotta az MTK ellen, akiknek főleg a védekezése nem volt az igazi az összecsapás során. A Future Esports 4-0-ra, a Budapest Five pedig 4-1-re nyert, így ők jutottak be a döntőbe.

Döntő

Számtalan elképesztő viadalt láthattunk már a csapatoktól a múltban, de amit a döntő hozott, arra nehéz volt előzetesen felkészülni: a Best of 3 of Best of 7 lebonyolítású összecsapáson ugyanis mind a 21 találkozót kijátszották a csapatok: az első szetten fej-fej mellett haladtak a csapatok, ahol a 7. mérkőzésen végül a Future Esports lett a győztes. A második szetten jobban kezdett a Budapest Five, de a Future Esports megfordította 0-2-ről 3-2-re, és egyetlen meccsgyőzelemre voltak a bajnoki címtől – ám a Budapest Five ezt másképp gondolta, és 4-3-ra megnyerte a szettet kiegyenlítették a meccs állását. Jöhetett a harmadik szett, ahol viszont már jobban játszott a Budapest Five és 3-1-re is elhúztak, a Future Esports azonban az utolsó erőtartalékait is mozgósítva megmentette döntő pályára a szettet, melyen végül egyetlenegy gól döntött a bajnoki címről, ezt pedig a Future Esports szerezte meg!

A Tavaszi Döntő végeredménye

  • Bajnokcsapat: Future Esports
  • Ezüstérmes: Budapest Five
  • Bronzérmesek:
    • Békéscsabai E-sport Egyesület
    • MTK Budapest
  • 5-6. helyezettek:
    • Afterglow Esports
    • Spirit Gaming
  • 7. helyezett: Exhelp Gaming

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!