R6: Mi történt a Rainbow Six Extractionnel?

R6: Mi történt a Rainbow Six Extractionnel?

Hat hónappal a játék megjelenése után a körülötte lévő hype szinte teljesen eltűnt.

A Rainbow Six Extraction jött, látott és szinte azonnal földbe is állt. A kevés új tartalom, a ritka ingame események és persze a súlyos technikai problémák érthető módon ellökték a játéktól a játékosokat. Arról már nem is beszélve, hogy a legtöbben kevesellték az Extraction PvP-tartalmait. De hol van most a játék?

Valójában semmi sem történt és tulajdonképpen pont ez az oka annak, hogy szinte senki sem játszik a játékkal. A megjelenést követő hetekben még érkezett néhányszor új tartalom a játékba, többek között néhány idő kerettel rendelkező játékmód. A kinézetek szintén figyelemfelkeltőek, amik így szintén bevonzhatnák a játékosokat. A potenciál tehát megtalálható az R6E-ben.

Az viszont tagadhatatlan, hogy tartalom szempontjából rendkívül le van maradva a fejlesztőcsapat. Mióta a játék megjelent, egyetlen egy új karakter lett elérhető: Ela testvére Zofia.

A játékmódokról is ugyanez mondható el. Az Extraction egy nagyon leegyszerűsített játék, ahol a játékosoknak általában ugyanolyan monoton feladatokat kell teljesíteni. Ez viszont hamar kifulladt, újdonság nem érkezett, így a játék meghalt. A kevés új mód gyakorlatilag egy halálos ítélet egy ilyen játék számára. 

A legelső héten még 3 millió játékos volt a Rainbow Six Extraction szerverein. Azóta viszont csak lefelé megy a bázis, folyamatosan elhagyják a közösséget. 

Ettől függetlenül az Extraction egy jó játék?

A Rainbow Six Extraction egy jó játék, de nem olyan amivel több száz órát el lehet tölteni. Ha te egy Rainbow Six Siege rajongó vagy, akkor megéri legalább egyszer kipróbálni. Az Extractionben megtalálható néhány Siege operátor, őket jó viszontlátni az R6S szervereken kívül is. A képességeik megváltoztak kicsit, de így könnyen alkalmazkodnak a kihívásokhoz.

Az alapok eléggé egyszerűek, nem igényelnek óriási tudást. Emberek a földönkívüliek ellen, megmenteni a világot és így tovább. Semmi olyan amit eddig ne láttunk volna és ez picit illúzióromboló is.

A játékmenet egyesek számára nehéznek tűnhet, de az atmoszféra, a kihívások és a játékélmény miatt mindenképp megéri egy esélyt adni az Extractionnek, feltéve ha le van árazva a boltokban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!