Kitiltanák a Diablo Immortalt a játék hivatalos Subredditjéről

Kitiltanák a Diablo Immortalt a játék hivatalos Subredditjéről

Vitákat kavart a játék a mikrotranzakciós rendszerével a közösségben, a rajongók pedig most azt szeretnék, ha a játékot kitiltanák a Redditről.

Hosszú évek fejlesztése után jelent meg korai hozzáférésben a Diablo Immortal, amelyet nagy reményekkel vártak a játékosok a bejelentése óta. A hírek azonban nem is arról szólnak, hogy mennyire jó / rossz maga a játékmenet, a grafika, vagy úgy maga a program, hanem az a mikrotranzakciós rendszer, amely belekerült végül a játékba.

Lehetett sejteni előre, hogy ezt az irányt választja majd a Blizzard, az idén februárban tartott béta tesztidőszakban is sokan panaszkodtak arra, hogy túlságosan pay-to-win lett az egész játék, a fejlesztők azonban akkor még azt nyilatkozták, hogy ezen változtatni fognak.

Viszont ahogy közeledett a korai hozzáférés megjelenési dátuma, már arról olvashattunk, hogy két európai országban, Hollandiában és Belgiumban biztos nem lesz elérhető a Diablo Immortal – ezen országokban ugyanis a lootboxokat, a mikrotranzakciót szerencsejátéknak nyilvánították. Később pedig ki is számolták, hogy ha valaki ki szeretné maxolni a karakterét, arra nagyjából 40 millió forintot kell áldoznia – vagy ha pénzt nem szeretne kiadni érte, úgy választhat úgy is, hogy 10 évet játszik a játékkal.

Ezt a játék közössége is megelégelte, egy posztban pedig már annak is hangot adtak, hogy tiltsák ki a Diablo Immortat az összes, a Diablo-sorozathoz kapcsolódó Subredditről, egyrészt ezzel egy egyértelmű üzenetet küldve a Blizzardnak, másrészt pedig az új játékosokat is megvédve a mikrotranzakciós rendszertől. A poszt több, mint 20 ezer kedvelést is kapott, és kommentben is kifejtették a játékosok az egyetértésüket, félig-meddig a szerencsejáték-függők, illetve a kiskorúak érdekében is felszólalva.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mit gondolsz az ügyről?