Jönnek a helyosztó mérkőzések a magyar Dota 2 válogatottságért zajló versenyen

Jönnek a helyosztó mérkőzések a magyar Dota 2 válogatottságért zajló versenyen

Véget értek a hetekig tartó csoportmérkőzések és most eldől ki hányadik helyen végez a küzdelemben.

Jócskán megváltozott a tavalyihoz képest a magyar Dota 2 e-sport válogatott kiválasztása, hiszen most nem egy szimpla győztes csapat adja majd azt az ötöst, akik hazánkat képviselhetik a nemzetközi porondon. A HUNESZ révén már így is hatalmas lehetőséget kapott 2021-ben a magyar Dota 2-es közösség, hiszen akkor egy Eb, majd egy világbajnoki részvétel is összejött a nemzeti csapatnak. Most ismét nagy lehetőség kapujában állnak a játékosok, de előtte egy komoly kiválasztási procedúrán is végig kell menniük, hogy kiderüljön kik a legjobbak.

Fontos tudni, hogy több lépcsős rendszerben zajlik a magyar Dota 2 e-sport válogatott válogató versenye.

Első fázis

A május 24-én kezdődött válogatóverseny első szakaszában a nevezett csapatokat kiemelés alapján két csoportra osztották, majd a résztvevők összesen öt héten keresztül körmérkőzéses rendszerben Bo3 formátumú meccseket játszottak egymással. Az egyenes kieséses szakasz helyett pedig helyosztók döntenek a csapatok végső sorrendjéről: a párosításokat a csoportok azonos helyezettjei alkotják.  A verseny után megtörténik a mérkőzések szakmai elemzése és ezt követően 20 játékost választanak ki, akik folytathatják a nemzeti válogatót.

Második fázis

Az első szakaszban kiválasztott 20 játékos július 24-től kezdődően három héten keresztül, minden hétvégén különböző formátumokban megrendezett mini-bajnokságokon vesz részt. Ezeken különféle tényezők alapján (alkalmazkodóképesség, csapatmunka, stresszkontroll, kommunikáció stb.) kerülnek felmérésre és megfigyelésre a kiválasztott versenyzők a játékban betöltött szerepüknek (role) megfelelően. A második szakasz után a szakmai bizottság által felállított kritériumrendszer alapján kerül kiválasztásra a magyar e-sport válogatott Dota 2 csapatának öt játékosa. Ezek a játékosok fogják képviselni Magyarországot az Albániában megrendezett Dota 2 Európa-bajnokságon szeptemberben.

Harmadik fázis

Augusztus 15-től megkezdődik az 5 fős magyar válogatott felkészítése, melyben az online felkészülési mérkőzések mellett egyhetes offline bootcamp keretein belül gyakorolhatnak a résztvevők.

Előtte viszont még minden együttesnek le kell játszania a helyosztó találkozóját, aminek a menetrendje ezen a héten az alábbiak szerint alakul:

  • Július 8. 18:30
    • Showmatch : Team Szervezők - Weekend Teaparty
  • Július 9. 18:30
    • 9. és 10. helyért: Team Égető - Team Short Life
  • Július 10. 18:30
    • 7. és 8. helyért: Washed Up Doters - Team NoPussy
  • Július 15. 18:30
    • 5. és 6. helyért: Spirit Gaming - Team Sendülüdű
  • Július 16. 18:30
    • 3. és 4. helyért: Team Ízléstelen - UnderRated
  • Július 17. 18:30
    • 1. és 2. helyért: KSK - KSY

Minden összecsapás BO3 és élőben követhető a twitch.tv/esport3tv csatornáján magyar kommentárral. A szórakoztatásért KosdaBence, Zen és doedie felel majd.

Kövess Minket!