R6S: Minden, amit már tudni lehet a berlini Six Majorről

R6S: Minden, amit már tudni lehet a berlini Six Majorről

Egyetlen hónap és kezdődik a berlini Six Major!

Az észak-amerikai csapatok kétszeres győzelmi szériát terveznek folytatni, míg az európai szervezetek néhány évnyi gyenge teljesítmény után szintén a győzelemre koncentrálnak. Az biztos, hogy izgalomból nem lesz hiány Berlinben, de lássuk, hogy pontosan hogyan is néz ki a verseny!

A csapatok

Eddig összesen négy csapat szerzett biztos helyet a Majorre. Ez a négy csapat nem más mint az Astralis, a Soniqs, az Oxygen Esports és az XSET

A dél-amerikai kontinensről még hivatalosan nem kvalifikált egy csapat sem, de négyen már bejutottak a Copa Elite Six ligájába, ezért nagyon valószínű, hogy őket is láthatjuk majd a német fővárosban. Ők a w7m esports, a FURIA Esports, a mindenki által ismert FaZe Clan, valamint a Ninjas in Pyjamas

Európában a liga még csak a felénél tart, ami azt jelenti, hogy elméletileg a 10 csapat közül még bárki bejuthat a versenyre. Végül de nem utolsó sorban az APAC liga július 20. és július 27. között ér véget, míg az APAC South július 28. előtt fejeződik be. A két sorozatból top 2 csapatok juthatnak tovább.

Menetrend

A menetrend nagyon hasonló lesz az előző Six Majorhöz. Mind a 16 csapat négy csoportra lesz osztva, ahol Bo1-es meccsek keretében játsszák a csoportköröket. Minden csoportból a két legjobb csapat jut tovább a negyeddöntőkbe.

  • Csoportkörök: 15. hétfő - 17. szerdáig
  • Média nap: 18. csütörtök
  • Negyeddöntő: 19. péntek
  • Elődöntő: 20. szombat
  • Döntő: 21. vasárnap

A döntő napján, a meccsen kívül bemutatják az új ingame szezont és annak tartalmát is. 

Helyszín

Az augusztusi Major a német fővárosba, Berlinbe látogat. Eredetileg ugyan nem itt rendezték volna, de a közösség nagy erőkkel tiltakozott az Egyesült Arab Emírségek ellen, a Ubisoft pedig beadta a derekát. Ez a harmadik eset, hogy egy R6S e-sport esemény Németországban kerül megrendezésre, az ESL Pro League első és ötödik felvonása után.

A tornának a Theater am Potsdamer Platz ad majd otthont, Berlin szívében, méghozzá telt ház előtt. A jegyek már most elfogytak.

A magyar közvetítésről egyelőre nem tudni pontos információkat, de maradjatok velünk és első kézből értesültök majd az év legnagyobb R6S-versenyének információiról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!