R6S: Tippek és trükkök kezdő játékosoknak

R6S: Tippek és trükkök kezdő játékosoknak

Első látásra nehéznek tűnhet a játék, de a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét.

A játék alapjai néhány hét gyakorlással megtanulhatók, csak elhatározásra és persze sok szabadidőre van szükség. Elsőre természetes ha bonyolultnak tűnik a játékmenet, de azért van néhány trükk, amivel hamarabb elsajátíthatjuk az R6S-fortélyait.

Íme a legfontosabb skillek, amiket egy kezdő játékosnak el kell sajátítania:

A pálya ismerete 

A pálya amin játszol az egyik, ha nem a legfontosabb dolog számodra. Ismerni a fontosabb pontjait a pályának, melyik folyosó hova vezet és így tovább. Támadó oldalon előnyös azoknak a spotoknak az ismerete, ahonnan a védők egyből a spawnra látnak, nehogy rögtön azzal kezdjük a kört, hogy lelőnek minket.

Védőként célszerű elsőként a forgásokat megtanulni, hogy mi a legrövidebb út egyik helyről a másikra. Úgy kell ismerned a pályát, mint a tenyeredet, ami nem sajátítható el pár óra alatt, de megéri időt szánni erre, hiszen ez a játék alapja.

Az operátorok ismerete 

Jól használni a kiválasztott operátort legalább olyan fontos, mint gyorsan és precízen elnavigálni a pályán. Hogyha épp védő vagy, a kör elején mindenképpen a csapat által megbeszélt falak megerősítése legyen az első feladatod. Ha pedig támadsz, minden esetben használd a drónjaid mielőtt belépsz egy épületbe (kivéve persze ha vannak társaid akik ezt megcsinálják neked).

A pick phase alatt mindig jusson eszedbe hogy, soha ne legyél önző. Sokan rögtön az úgynevezett fragger pozícióra hajtanak látva a sok akciót és fegyverharcot, néha viszont szüksége van a csapatnak arra is, hogy valaki esetleg támogató vagy akár hard-breacher operátort válasszon. És ez nem foszt meg a gyilkosságok megszerzésétől sem. Ráadásul ahogy az ősi inka közmondás tartja: nem fragre játsszuk a játékot.

Kommunikációs képességek 

A kommunikáció úgyszintén egy rendkívül fontos skill a játékban. Minél több információt gyűjtesz az ellenfeleidről, annál könnyebb lesz számodra a játék, de ha ezt megosztod a csapattársaiddal is, az már nem csak a te sikeredet jelenti, de jobb eséllyel a csapatét is. A megfelelő infó osztása megnöveli a győzelmeid számát. 

Drónozás

Valószínűleg a drónozás minden felett áll a játékban. Az eddig felsorolt skillek egy része nélkül ugyan kifejezetten nehézzé válhat a játék, de az effektív drónhasználat nélkül egyenesen lehetetlenné. Minden pályán vannak fontos spotok, amiket kifejezetten ajánlott átnézni drónokkal, velük találod meg a lerakót és deríted ki azt, hogy milyen operátorok vannak az ellenfél csapatában. 

Végül, de nem utolsó sorban az aim, a célzás. Ez nem olyan dolog amit érteni kell, egyszerűen gyakorolni. Gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni, hogy pontosan és precízen tudj lőni a játékban, hiszen bármennyire is nem fragre játsszuk, mégis a meccsek egyik legfontosabb hozzávalója a fragszerzés.

Kompetitív FPS-eket mindig is sok idő volt megtanulni, az R6S sem kivétel. Több száz, akár több ezer óra is kellhet ahhoz, hogy magabiztosan tudj játszani, de minden csak eltököltség kérdése.

Sok sikert minden jövőbeli R6S-profinak!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!