Köln lepipálta Katowicét: új nézettségi rekord dőlt meg a döntőben!

Köln lepipálta Katowicét: új nézettségi rekord dőlt meg a döntőben!

A FaZe vs. NAVI döntő Kölnben mindenidők hatodik legnézettebb CS:GO meccse lett.

Egy történelmi fontosságú, instant klasszikussá váló döntő természetesen rengeteg érdeklődőt képes bevonzani – az IEM Köln esetében sem volt ez másképp! Az ötpályán és hét órán át tartó küzdelem végén a FaZe került ki győztesen a titánok harcából. Az Esports Charts adataiból pedig kiderült, erre egy ponton 1,25 millió néző volt kíváncsi világszerte.

Az IEM Köln döntője ezzel a rekorddal a valaha volt legnézettebb nem-Major meccs lett. Ez a cím korábban a 2022-es IEM Katowicét illette meg, ahol szintén a FaZe nyert, csak akkor a G2 ellenében, három pálya alatt. Ha a Majoröket is számítjuk, akkor az IEM Köln fináléja mindenidők hatodik legnézettebb CS:GO mérkőzése volt valaha. Ennél csak a 2019-es IEM Katowice Major, az ELEAGUE Major Boston, az ELEAGUE Major Atlanta, a PGL Major Antwerpen és a 2,7 milliós nézettséget elérő PGL Major Stockholm döntői teljesítettek jobban.

Frissítés: Az IEM Köln magyar nyelvű közvetítési csúcsa az Esport1TV-n idén 60%-kal nőtt a 2021-es versenyhez képest a döntő során – egy ponton 1 541-en csatlakoztatok be a műsorunkba vasárnap. Az átlagos nézőszám pedig a duplájára nőtt a történelmi fináléra, ahogyan az egyedi megtekintések száma is. A kölni közvetítésünkről és az Esport1TV idei, CS:GO-hoz köthető terveiről itt olvashattok bővebben.

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!