R6S: Niko2k Twitteren tálalt ki az orosz csapatok nehézségeiről

R6S: Niko2k Twitteren tálalt ki az orosz csapatok nehézségeiről

Ahogy sok más játékban, úgy az R6S-ben sem könnyű az orosz csapatok élete.

Mióta 2022 februárjában Oroszország megtámadta Ukrajnát a legnagyobb szintű orosz Rainbow Six Siege csapatok, a PWNZ és az Outsiders is nehéz helyzetbe kerültek. Az egykor még Team Empire és Virtus.pro néven ismert csapatokat arra kötelezték, hogy egy semleges zászló alatt vegyenek részt versenyeken, nevük, logójuk és persze szponzoraik nélkül. Egy nappal a szabály bevezetése után eltörölték a két csapat R6 Share csomagjait, amivel kulcsfontosságú bevételi forrásaiktól estek el, szinte egy pillanat alatt.

„Nincs semmilyen fizetésünk március óta, és bootcampet se kapunk." - mondta a PWNZ managerje Igor "TheRealestRussian" Obukhov a SiegeGG csapatának néhány napja. A SiegeGG megkereste Nikita "Niko2k" Rusyaevet is, a PWNZ legújabb tagját.

Niko2k-nak szemmel láthatólag elege van a kevés vagy nem is létező fizetésből, a szituáció annyira komoly, hogy többször is párhuzamot von a rossz anyagi helyzetük és a gyenge EUL-teljesítményük között. A játékos azt állítja, hogy ő nem kötött szerződést a Team Empire csapatával. A SiegeGG a Team Empire vezetőségét is megkereste, de nem kaptak semmilyen választ.

A gondok sajnos nem csak az in-game teljesítményt érintik. A szituáció annyira szörnyűvé vált Niko2k számára, hogy rászorult arra, hogy 2-3 napig csak kenyeret egyen, miután komplikációk merültek fel a bankjánál. Megemlítette azt is, hogy el kellett adnia néhány dolgát, egeret és billentyűzetet, hogy pénzhez jusson. 

„Az emberek ok nélkül szidnak engem és a csapatomat. Igen valóban rosszul játszunk, de ilyen körülmények alatt nem tudunk ennél többet nyújtani. A pénzügyi helyzet kilátástalan, nem tudunk teljes mértékben a játékra koncentrálni. Mára kicsit megszoktam és találtam módot a túlélésre." Niko2k problémái súlyosbodtak, amikor meghibásodott a számítógépe. "A pénzügyi problémák miatt az Ubisoft letiltotta a szervezetet, ami így nem jutott pénzhez. Volt egy félretett összegem aminek segítenie kellett volna, de el kellett költenem, hogy az EUL-ben játszhassak."

Úgy tűnik, hogy nem ő az egyetlen játékos ilyen helyzetben, de a következmények nem ugyanúgy érintettek mindenkit. Néhányunkat nem érdekli, nekik volt elég megtakarításuk a karrierjükből, de azt elmondhatom, hogy hármunknak ez piszok nehéz."

„A felkészültségünk szintje botrányos... a legtöbb játékos legfőbb prioritása most a támogatások keresése és a pénzszerzés. Szükségünk lenne bootcampre és elfogadható bérre. Utána meg tudnánk mutatni, hogy mire is vagyunk képesek." - folytatta Niko2k.

Négy hónap eltelt, ami négy hónapnyi mindennapos küzdelmet jelent a csapatnak. A PWNZ-nek nincs esélye arra, hogy Berlinbe utazzon és több mint valószínű, hogy a 2023 Six Invitational versenyéről is kiestek. Jelenleg pedig semmilyen megoldás nincs kilátásban számukra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!