R6S: Mi az a FOV és hogyan érdemes használni?

R6S: Mi az a FOV és hogyan érdemes használni?

Pár hete még indokolatlanul alacsony volt a maximális FOV minden konzolosnak, senki sem értette miért.

Annak ellenére, hogy a Rainbow Six Siege fejlesztői sokat dolgoznak a játék egyensúlyán, hogy ne legyenek kiemelkedő operátorok és instabil meták, sokáig még azt sem sikerült megvalósítaniuk, hogy egyenlő feltételek mellett játszhassanak a PC-sek és a konzolosok. Az egyik legnagyobb különbséget eddig a FOV vagyis a Field Of View beállítása okozta. A PC-n játszó emberek akár 90-ig is felvehették, míg a konzolosoknak ez le volt korlátozva 60-ra. Mondanunk sem kell, hogy ez mennyire élhetetlen volt konzolon.

Hogyan lehet beállítani a FOV-ot?

Megváltoztatni ezt az adatot nem okoz túl nagy kihívást. Még akár egy meccs közepén is variálhatsz vele, nem igényel újraindítást a változtatás. Nyomj az Options vagyis a beállítások menüre és ott a Display oldalra. Tekerj kicsit lejjebb, és hamar meglátod a Field of View beállítást. Két érték között enged a játék változtatni, a legkisebb a 60 és a legnagyobb a 90-es. Bármilyen értéket kipróbálhatsz, de a legjobban akkor jársz, ha 90-re veszed.

Ez egy kép az alap beállításról, a 60-as FOV-ról. Viszonylag elég kicsi területet látsz be vele, leginkább csak azt ami előtted van.

Ez pedig a 90-es FOV. Szinte egy teljesen új képet tesz eléd a játékról. A legfontosabb plusz amit ezzel kapsz, az a lehetőség, hogy egyszerre sokkal több sarkot láss be, mint az alap beállításon. Jobban belátod az adott szobát ahol éppen vagy, rálátásod nyílik az összes ajtóra előtted és gyorsabban reagálsz, ha mozgást észlelsz. Mi mindenképp ezt a beállítást ajánljuk, egy jól beállított egér érzékenységgel kombinálva egészen biztosan javítani fog a játékélményen. Sőt, néhány hete már konzolokon is variálható a FOV!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!