xQc több mint félmilliárd dollár értékben fogadott a szerencsejáték közvetítései során

xQc több mint félmilliárd dollár értékben fogadott a szerencsejáték közvetítései során

Forintba át sem merem számolni.

Elképesztő összeget forgatott meg online szerencsejátékozásai során xQc – polgári nevén Lengyel Félix –, a kanadai Twitch streamer. Az egyébként részben magyar felmenőkkel rendelkező tartalomgyártó, az élő közvetítések egyik legmeghatározóbb – gyakran legnézettebb – alakja. Sokan főként a humoráról és kirohanásairól ismerhetik, azonban a múltban több játékban is kiválóskodott. 

Az utóbbi időszakban online szerencsejátékok közvetítésével tölti az ideje nagy részét, amely a Twitch-en egyre elterjedtebb, és ugyanakkor egyre megítéltebb tevékenység. Többen is felszólaltak – Asmongold, Pokimane és Amouranth is – az új hullám ellen, amely során a streamerek egyre gyakrabban adják kaszinózásra a fejüket a népszerű platformon. Asmongold egészen Ted Cruz, amerikai szenátorig ment, hogy megvitassák a témát, míg más felhasználók petíciót gyűjtenek ezen tevékenységek beszüntetésére.

Félix a napokban az egyik adása során megosztotta a nézőkkel az eddigi statisztikáit, amiből ledöbbentő adatok derültek ki.


A Stake oldalon eddig összesen több mint 685 millió dollár értékben fogadott. Fontos, hogy ez nem az általa elköltött pénz, hiszen ebbe beleszámít a visszaforgatott nyeremény is. 656 376 fogadást kötött, amelyből 63 057 lett nyertes, és 583 405 vesztes. Egy korábbi közvetítés során xQc bevallotta, hogy szerencsejáték függősége van, azonban nem szeretne leállni ezzel a tevékenységgel.

A kérdés csak az, hogy a Twitch fog-e lépéseket tenni a hasonló tartalmak ellen, vagy a medencés adásokhoz hasonlóan továbbra is a platformon maradhatnak, mivel sok nézőt vonzanak.

Nektek mi a véleményetek? Van helye ennek a Twitchen, vagy örülnétek ha egyszer s mindenkorra eltűnnének a platformról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szoktál online szerencsejátékozni?

  • 9 %
  • 18 %
  • 73 %