„Számít egy csapat értéke, de nem annyit, mint a...” - Adrian interjú

„Számít egy csapat értéke, de nem annyit, mint a...” - Adrian interjú

A mindössze 17 éves Adrian kiélezett mérkőzéseken, az alsó-ágon bizonyított és lepett meg mindenkit, miután bajnoki címet szerzett a HUNESZ FIFA Masters 2022-es szezonjában.

Xbox Series X|S konzolon is elég nívós társaság jött össze a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H idei kiírásában. Volt néhány nagyobb név, akik esélyesebbnek tűntek a többieknél, például Gódor Donát, Cselszki vagy Radibicepsz, mégis egy fiatal titán ülhetett fel a trónra a torna végén.

Nagyon jól kezdte a szezont Adrian, hiszen 170 pontot sikerült összegyűjtenie a négy hónap alatt, ami bőven elegendő volt a legjobb hatba jutáshoz, ezáltal egyenes ágon jutott be a fináléba. Aztán a nagy döntőben is remekül startolt, hiszen sikerült legyőznie TeamBencét, ráadásul nagyobb gólkülönbséggel. Ezután jött a fekete leves, mivel Donát már ki tudott rajta fogni, igaz nagyon szoros eredménnyel ért véget a felső-ági elődöntő. Mindenesetre Adrián az alsó-ágon folytathatta ezután és ott már nem hibázott. Egy gólokban gazdag és nagy gólkülönbségű győzelem után viszont jó néhány szoros találkozót vívott. A döntő is hasonlóan alakult, de végül ő örülhetett, így ő lett a HUNESZ FIFA Masters legfiatalabb aranyérmese.

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy nagy hévvel vágott neki a FIFA 22-nek a megjelenést követően, de hamar elment a kedve a játéktól. Nem rég viszont újra úgy döntött, hogy még egyszer megpróbál a legjobbak közé kerülni és elkezdte élvezni a játékot. Alighanem ez sokat segített neki a bajnoki címért folyó harcban. A csodás sikerét követően elbeszélgettünk vele, hogy milyennek élte meg az alsó-ági menetelését, ki segített neki a felkészülésben és a meccsek között, mit gondol vajon egy drágább csapattal nagyobb esély van-e a győzelemre és a jövőbeli terveiről is szót ejtett a fiatal titán:

Az első mérkőzésen nagyot játszottál, utána viszont egy szoros találkozón maradtál alul. Mi történt azon a meccsen, hogy végül nem sikerült legyőzni Donátot?

„Azon a mérkőzésen sajnos nem sikerült annyi helyzetet kialakítanom, amennyit szerettem volna, Donát pedig végig jól védekezett és kihasználta a lehetőségeit.”

Segített esetleg valaki neked a döntő napján tanácsokkal, meglátásokkal vagy bárhogyan máshogy? Hogyan készültél fel a fináléra, csak gyakorolsz vagy esetleg másfajta módon is trenírozod magad?

„Köszönettel tartozom Radibiceps-nek, illetve Patesznek, (őkugye szintén a döntőbe jutottak) akikkel nem csak a verseny előtt közvetlen játszottunk együtt, régóta ismerjük és segítjük egymást, szóval hálás vagyok nekik.”

Elképesztő tettet hajtottál végre, az alsó-ágról kellett vissza küzdeni magadat a fináléba és ezt meg is tetted. Volt rajtad extra nyomás, hogy itt már nem hibázhatsz vagy inkább felszabadított, hogy nincs már vesztenivalód?

„Úgy gondolom elegendő meccs áll már mögöttem ahhoz, hogy ugyan olyan higgadtan és nyugodtan tudjak ilyenkor játszani, mintha nem egy-egy párharcon múlna minden, sokkal inkább nyújtanak ezek a helyzetek extra koncentrációt, mintsem például nyomást.”

Nagyon különböztek a csapatok értékei. Volt, aki drágább együttest tudott összerakni és volt, aki kevesebb coinból gazdálkodhatott. Mit gondolsz mennyit számít ez a játékban, hogy kinek milyen drága kerete van?

„Természetesen számít, de persze nem annyit, mint a játéktudás. Főleg egy verseny döntőjében, ahol minden játékos tudása magas szintet képvisel. Persze vannak azért olyan drága kártyák, akik jelenthetik a különbséget egy mérkőzésen.”

Van szerinted olyan futballista, aki jelenleg kihagyhatatlan egy FUT csapatból?

„Kihagyhatatlannak senkit sem neveznék, hiszen rengeteg kártya található már a játékban, ebből kiindulva mindenkit lehet helyettesíteni valaki mással, arról nem is beszélve hogy mindenki máshogy, mással szeret játszani.”

Melyik gólod tetszett a legjobban? Volt olyan helyzet, amikor meglepődtél, hogy végül sikerült betalálni?

„Külön kiemelni egyet sem szeretnék, mivel sok szép gólt sikerült lőnöm, persze volt hogy a szerencsére is szükség volt, de általában mindig megpróbálom a támadásokat maximálisan kijátszani és valami váratlant húzni, ebből kifolyólag meglepődni egy gólon sem szoktam.” 

A HUNESZ FIFA Masters powered by K&H diadal egy nagy siker számodra. Mik a céljaid a jövőben, szeretnél jobban ráfókuszálni az e-sport karrieredre, csapatban játszani vagy mik a terveid ezen a téren?

„Szeretnék minél többet játszani, hogy a hibáimon tudjak még javítani, de ebben sajnos néha szezon közben az idő is akadály, nem mindig tudok annyit gyakorolni, mint ami a legmagasabb szinten szükséges. Csapatban játszani nem feltétlen tervezek, de majd meglátjuk.”

Mit vársz a FIFA 23-tól?

„Szeretném felvenni a versenyt akár nemzetközi szinten is, a képességeim úgy gondolom megvannak ehhez, mint már említettem ez rengeteg gyakorlást igényel, hogy ez mennyire fog sikerülni, az jövőre kiderül.”

Mi kellene ahhoz, hogy magyar játékosok nemzetközi szinten is sikereket érjenek el? Mit gondolsz a jelenlegi mezőnyről?

„A potenciál azt gondolom benne van a magyar játékosokban is és láttunk már rá példát, hogy valaki elért nemzetközi szinten is sikereket, de hogy ezt a potenciált miért nem sikerül sok esetben kiaknázni azt nem tudom, de talán erre nem is nekem kell tudnom a választ.”

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!