A Fortnite története : Így kezdődött minden

A Fortnite története : Így kezdődött minden

Azok a boldog szép napok.

A nyári event utáni időszak a Fortnite-ban mindig kissé eseménytelen, így alig várjuk már a legújabb évadot, amely előreláthatólag szeptember 18-án kezdődik. Mivel a játék Battle Royale része lassan öt éve lesz velünk, és közben elérkezünk a huszadik season végéhez, arra gondoltam, hogy érdemes lenne visszatekinteni az útra amely ideáig vezetett. Számtalan olyan eseménnyel, történettel és tárgyal találkozhattunk ez idő alatt, melyek egy része mára feledésbe merült.

Ebben a 20 részes sorozatban minden évadat alaposan kivesézünk, hogy azok is teljes képet kapjanak a játék múltjáról, akik csak nemrég csöppentek bele. Lássuk is az első képkockákat a Fortnite Battle Royale-ról.

A Fortnite eredeti módja a Save The World, amely egy máig kedvelt kooperatív túlélős játék. Az Epic Games mikor látta, hogy a Battle Royale műfajjal mekkora sikereket lehet elérni – főként a PUBG esetében –, gyorsan nekilátott a saját Battle Royale játékának az fejlesztéséhez, amelyhez csupán a Save The World elemeit kellet kissé átalakítania. Ennek az eredményét láthatjuk a fenti Gameplay Trailerben. 

A játék kezdeti verzióját 2017. július 21-én adták ki, azonban az első season október 25-én kezdődött. Ekkora már elérhető volt PC-n, PlayStationön és Xboxon egyaránt. Az évad az „Első lépések" nevet viselte, és ez volt a legrövidebb season a maga 50 napjával. Sok nosztalgikus emlék fűződik hozzá, hiszen itt ismerkedhettünk meg a szigettel – amelytől sajnos később búcsút kellett vennünk, és a mai napig visszavágyunk rá, de ne siessünk ennyire előre.

A játék történetszála itt még igazán el sem kezdődött, de visszatekintve láthatjuk, hogy már évekkel előre megtervezték az eseményeket. Most már tudjuk, hogy a szigetet az Imagined Order készítette a Zero Point – egy világokat összekötő gömbszerű tárgy – segítségével, amely hatalmas szereppel fog rendelkezni.

Ekkor még sokkal kisebb volt a fegyverválaszték, de már bekerültek olyan legendás tárgyak mint a Bush, a Rocket Launcher, a Slurp Juice és a Launch Pad. Battle Pass sem volt még a játékban, helyette egy tapasztalatpont gyűjtős rendszer működött, ami bizonyos szintek elérésénél, főként V-Bucks-ért cserébe megvásárolható  ma már ritkaságba menő  itemeket kínált, mint például a Renegaide Raider vagy a Mako Glider. Az Season 1 során bekerült különleges tárgyakat és kinézeteket az alábbi galériában tekinthetitek meg:

Bush

A galériáért kattints a képre!

Az első évadot még nem igazán övezték különleges események, egyedüli említésre méltónak találtam az 50v50 LTM bekerülését, ami a személyes kedvencem. Ahogy a nevéből is adódik, a játékosok két csapatra osztva küzdöttek meg egymással, és az a társaság nyert, amely előbb iktatta ki az összes ellenfelet.

Ez lett volna a Fortnite legelső évadának az összefoglalója. A következő cikkben folytatjuk a Season 2-vel, ahol rengeteg újdonság érkezett – köztük az első Battle Pass.

Nektek milyen emlékeitek élnek Season 1-ről? Van valami számotokra fontos esemény amit szerintetek kihagytam? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



Szeretted Season 1-et?

  • 0 %
  • 57 %
  • 43 %