Véget ért a Major selejtező első fordulója

Véget ért a Major selejtező első fordulója

Torzsiék a seedelésért játszottak tegnap este az IEM Rio Major első RMR selejtezőjén.

Bár a legtöbb régióban már kedd éjjel megkerültek az első továbbjutók, Dél-Amerikában nehezen haladt technikai okokból az első RMR selejtező, így annak eredménye alig egy órával ezen cikk megjelenése előtt született meg. Ezen túl Európában is volt még egy ötödik, kiadó hely, aminek a sorsa szerdán dőlt el négy csapat, az OG, a BLUEJAYS, a Portuguese Family és az ECSTATIC között.

Az EU RMR első selejtezőjének utolsó napján a már továbbjutást szerző felállások, azaz a MOUZ, a Sprout, a Falcons és az Aurora a seedelésért játszottak. Torzsiék sajnos az első körben szoros meccsen kikaptak a Sprouttól, így csak a 3-4. helyért küzdhettek az Aurora ellen. Ez viszont meglett nekik, így a 3. helyen végeztek. Az első az őket legyőző Sprout lett, második a Falcons. Ami pedig az 5. helyért zajló versenyt illeti: az OG egész simán legyőzte a BLUEJAYST-t, majd egy hosszabbításos Vertigo és egy egyoldalú Dust2 után a Portuguese Familyt is, ezzel megnyerve a helyet az EU RMR-on.

Dél-Amerikában selejtezett ezúttal szinte minden jelentős brazil felállás, azonban a technikai problémák miatt csak a harmadik napon dőlt el az első továbbjutó helyek sorsa. Először nem volt elég szerver, utána jött a születésnapi frissítés, majd az ESEA szervereit DDoS-támadások érték. Mindezen felülkerekedve mostanra sikerült lejátszani a kvalifikációt, így a paiN sértetlenül első lett, legyőzve olyan csapatokat az úton, mint az Isurus, a 00NATION és végül az MIBR, akikkel a döntőben találkoztak és szintén RMR-résztvevők lesznek. A harmadik és egyben utolsó helyért a 00NATION és felps új csapata, a Fluxo játszottak – ezt coldzeráék 2-1-re behúzták.

EU RMR csapatok eddig: FaZe, Spirit, NIP, Cloud9, MOUZ, NAVI, ENCE, BIG, Outsiders, Heroic, Vitality, Sprout, Bad News Eagles, G2, Falcons, Aurora (még 15 kiadó hely)

Amerikai RMR csapatok eddig: FURIA, Imperial, Complexity, Liquid, Gaimin Gladiators, 00Nation, MIBR, paiN (még 8 kiadó hely)

Ázsiai RMR csapatok eddig: IHC, NKT, Lynn Vision, Rare Atom, Rooster, ORDER, JiJieHao International, Triple 6 (még 8 kiadó hely)

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!