Új tulajdonoshoz kerültek a The Lord of the Rings IP jogai

Új tulajdonoshoz kerültek a The Lord of the Rings IP jogai

Váratlan kalandra indult az Embracer Group!

Pezseg az élet a Gyűrűk Ura, a Hobbit, Tolkien legnépszerűbb művei körül. Pár nap és debütál a The Rings of Power sorozat, bár ismét elcsúsztatták, de készül a The Lord of The Rings: Gollum és a Take Two is Gyűrűk Ura játékon dolgozik.

Most pedig a svéd Embracer Group jelentette be, hogy ők bizony lecsaptak a különböző The Lord of The Rings jogokra!

A rengeteg videójátékos és filmes leányvállalattal rendelkező cég felvásárolta a Middle-earth Enterprises-t, vele együtt pedig a The Lord of the Rings és a The Hobbit filmes, videójátékos és merchandise jogait is. Vagyis, mostantól a legnagyobb mozifilmektől, a legapróbb Gyűrűk Ura ajándéktárgyakig, minden hozzájuk tartozik.

Megijedni nem kell, az irodalmi művek jogait teljesen más kezeli, azok továbbra is a Tolkien Estate tulajdonában állnak és valószínűleg az idők végezetéig ott is maradnak.

Ezt olvastad már?

Az Embracer Group talán sokaknak ismeretlen lehet, pedig rengeteg videójátékos kötődésük van. Hozzájuk tartozik a THQ Nordic, a Gearbox, a Saber Interactive és a Plaion (korábbi nevén Koch Media) is. Az Embracer általában nem szól bele közvetlenül az alatti működő cégek működésébe, legalábbis nem olyan szinten, mint ahogy látjuk azt egy-két kiadónál, stúdiónál. Tisztelik a tulajdonukban álló IP-ket, kellő odafigyeléssel dolgoznak rajtuk, így bízzunk benne, hogy a The Lord of the Rings és a Hobbit címével is minőségi termékeket kapunk majd tőlük az elkövetkezőkben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!