R6S: Bemutatták az új szezont, ezekre számíthatsz a Y7S3-ban

R6S: Bemutatták az új szezont, ezekre számíthatsz a Y7S3-ban

Új operátor, új másodlagos eszközök és recoil frissítés! Íme minden, ami az új szezonban érkezik.

A vasárnapi Major döntő előtt leleplezték az R6S legújabb frissítését, bemutatkozott az Operation Brutal Swarm!. Kevesebb, mint két hét múlva már az éles szerverekre is bekerül az új operation, ezért összeszedtünk minden fontos dolgot, amire az új szezonban számíthatsz.

Ismerd meg az új operátort

Grim lesz a Siege-család legújabb tagja, a támadó csapatot erősíti majd. A szerepét tekintve, ő a védők roamoló, azaz kerülő operátorainak munkáját teszi nehezebbé, az eszközei miatt könnyen ki tudja védeni a flanket. Grim hármas gyorsaságú, de csak egyes életerejű operátor. Az elsődleges fegyverei között szerepel az 552 Commando és az SG-CQB shotgun, míg másodlagos fegyvere egyedül a P229 pisztoly lesz. Ezeken kívül még választhatunk számára három breaching-charge vagy két claymore közül. 

Grim legfőbb erőssége a fő képessége, az úgynevezett Kawan Hive Launcher, amiben 5 töltet található és mindegyik töltény egy teljes robot méhekből álló rajt ereszt el. Mindegyik védő, aki elég balszerencsés és a töltet körül van, folyamatosan spotolódik, ez a mechanika hasonlóan működik mint Lion esetében mozgáskor. 

Új pálya

Az Operation Brutal Swarm nem hoz egy teljes egészében új pályát, mégis bővíti a jelenlegi map poolt. A Stadium Bravo egy korlátozott ideig elérhető mini-event pálya volt a Six Invitational ideje alatt, ezért válószínűleg a játékosok legnagyobb része már ismerősként kezeli. A Ubisoft most úgy döntött, hogy elérhetővé teszi a pályát, ami így véglegesen bekerül a map poolba.

A PC és Console recoil elvált egymástól

A Rainbow Six Siege kreatív igazgatója, Alexaner Karpazis szerint az Operation Brutal Swarm az egyensúlyt előtérbe helyező változások szezonja lesz. A Ubisoft eldöntötte, hogy mostantól különböző módon javítgatják a recoilt a PC és a konzolos verziókon. Miután felismerték, hogy teljesen máshogy működik a lövés egy egérrel és egy kontrollerrel, indokoltnak érezték ezt a változást. 

A PC verzió új recoil változást is kap

Az Operation Brutal Swarmtól kezdve a recoil működése szinte teljesen megváltozik. A fegyverek visszarúgása változni fog attól függően, hogy milyen hosszú ideig tartod lenyomva a ravaszt. A fegyver típusa továbbra is számítani fog, amiért ez a változás egy potenciális LMG-gyengítésként is felfogható. 

A visszarúgás függőleges és vízszintes irányban is másképp fog működni mint eddig, a frissítés a Siege egyik legfontosabb részét, ráadásul szinte alapjaiban változtatja meg. 

Vízszintes recoil

Függőleges recoil

Új Impact EMP gránát

Egy teljesen új másodlagos gadget is érkezik a Brutal Swarmmal, ez lesz az új impact EMP-gránát. Ez Thatcher ikonikus gránátjának egy adaptációja. Ennek a gránátnak rövidebb ideig tart a hatása és kisebb a hatótávolsága is. Ettől függetlenül ugyanazt tudja, mint a sima EMP-gránát. 

Az impact EMP kikapcsolja az összes védő gadgetet, amik a becsapódástól számított két méteren belül helyezkednek el és 9 másodpercig tart a hatása. Összesen 9 operátornak érhető el ez a fajta gránát, ők pedig Sledge, Montagne, Lion, Gridlock, Osa, Blackbeard, Dokkaebi, Nokk és Recruit. 

Rook páncélja megkapta a withstandet

Azok a játékosok, akik felveszik Rook felszerelését mostantól fel tudnak kelni maguktól ha DBNO "down but not out" vagyis injured állapotba kerültek. Eddig egyedül Zofia és Finka gadgetje volt képes erre, épp ezért ez egy nagy buff Rook számára. A withstand után 20 HP-val játszhatnak tovább a játékosok.

Dokkaebi Logic Bomb-ja a halott védőket is érinti

Dokkaebi képessége is buffolva lesz, miután az új szezontól kezdve a halott védőket is érinti a Logic Bombja. Ezek a védők nem tudják majd kinyomni a hívását, mert hát ugye ők halottak. Ez egy rendkívüli erősítés lehet a magasabb rangokban és kompetitív játékban, ugyanis így a játékosok nem tudnak majd információt szerezni a kiesett társaiktól. 

Új tiltási rendszer

Az új szezonban a map ban fázis is megváltozik, ezentúl mindegyik meccs elején öt pályát fog kisorsolni a rendszer, melyekből mindkét csapat kitilt egyet-egyet. A maradék három pálya közül véletlenszerűen sorsolja ki a játék a meccs pályáját, ha mindkét csapat ugyanazt bannolja akkor négyből, ha pedig egyik csapat sem tilt ki semmit akkor öt pálya közül sorsol a rendszer. 

Battle Pass: új leárazások

A Battle Pass tulajdonosok mostantól 10% leárazást kapnak minden itemre a játékon belüli boltban. A mindenbe beletartozik az R6 Credit-ek ára is.

Battle Pass: ajándékozás

A játékosok már nem csak maguknak, de egy barát számára is meg tudják venni a Battle Passt ajándékba. Ez az opció jelenleg csak akkor működik, ha a két barát ugyanazon a platformon játszik és már legalább 90 napja egymás barátlistáján szerepelnek. 

Castle Elite Bundle

Végre megérkezett a várva várt Castle Elite, a Point Blank Justice csomag augusztus 22-től vásárolható meg a boltban. 

Reportolás replay alatt és új büntetés ingame zaklatásért

Egy újabb húzással szeretne szembeszállni a csalókkal a Ubisoft, ezentúl már a replay alatt is reportolni tudjuk azt a játékost akiről úgy gondoljuk, hogy csal.

Nem csak a csalók ellen harcol az Ubisoft, a toxic játékosokat is megpróbálják ellehetetleníteni. Azok a játékosok, akik többször kapnak büntetést zaklatásért vagy friendly fire miatt, több meccses némítást kaphatnak. A büntetés alatt nem küldhetnek üzenetet a chatbe és a voice chatet sem használhatják. A csapattársak csak akkor vehetik fel vele a kapcsolatot, ha külön ők oldják fel a némítást maguknak.

Balancing: muzzle brake és a flash hider minden fegyverre elérhető lesz

Az új recoil változások miatt a Ubisoft úgy gondolta, hogy a játék összes lőfegyverére elérhetővé teszik ezt a két kiegészítőt. Egészen idáig csak néhány fegyverre tudtuk felrakni őket.

Az Operation Brutal Swarm szeptember 6-án nyitja meg kapuit!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!