R6S: Így használd az új operátort, Grimet

R6S: Így használd az új operátort, Grimet

Grim a NIGHTHAVENhez csatlakozott, hogy segítsen Kalinak és a csapatának.

Grim az Operation Brutal Swarm új operátora, aki a Y7S3 elindulásával csatlakozik a Siege operátorainak csapatához. Először egy kicsit kusza lehet a sok új információ róla, ezért összeszedtük, hogy mit is tud Grim és hogyan érdemes őt használni. 

Felszerelés

Elsődleges fegyvernek kettő közül választhatsz, az 522 Commando Assault Rifle és az SG-CQB Shotgun áll rendelkezésre, míg másodlagos fegyvernek csak a P229 Handgunt kaphatja. Ezen a loadouton sokat variálni ugyan nem lehet, de mindenképp hatékony, még akkor is ha nem ezek a játék legjobb fegyverei. A gadget-ek viszonylag hasznosak, eldönthetjük, hogy 3 darab breaching charge-ot vagy 2 darab claymoret viszünk vele a harcmezőre. Eldobható eszközei nincsenek, ami talán hátrányos a jelenlegi metában. 

Grim szerepe a szervereken

Bár pontos szerepe még tisztázatlan, több, mint valószínű, hogy Grim egy roam clear vagyis a site-on kívül játszó védő operátorokat fogja elintézni. Egy hard breacher operátorral kiválóan össze lehet párosítani (Thermite, Ace, Maverick, Hibana) vagy azokkal, akik szintén a roamoló operátorokat keresik (Jackal, Lion, Dokkaebi). Ha ügyesen használjuk a breaching charge eszközeit, akkor a jó helyeket megnyitva új szögeket és utakat teremthetünk a pályákon, ami a kör vége felé hatalmas előnyt jelenthet. 

Grim akkor is nagy segítségére lesz a csapatnak, amikor a támadók már közvetlenül a bombát támadják. Az utolsó másodpercekben a sok robbanás és lövöldözés közepette egyenes út lehet a győzelemhez, ha folyamatosan tudjuk pingelni a közelben lévő védőket. 

Hogyan használd a Kawan Hive Launchert

Grim legfőbb eszköze a Kawan Hive Launcher. Ebben 5 töltény van és minden ilyen töltény egy egész rajnyi robot méhet ereszt el, amik tíz másodpercig pingelik azt a támadót, aki volt olyan balszerencsés, hogy a raj megtalálta. A Hive Launcher használható mind plant és after plant szituációkban, amivel könnyen elvághatjuk a védők útját a lerakóra.

Szóval akkor jó operátor lesz Grim?

Elég nehéz meghatározni, hogy Grimnek van-e helye a jelenlegi metában. A saját kategóriájában egy jó operátor, de ez nem minden szituációra igaz. A különleges képességét felhasználhatjuk arra, hogy kikapcsoljuk vele a Jager ADS-t és a Wamai disket is. De a legfontosabb probléma mellett így se tudunk elmenni szó nélkül, a felszerelése elég gyenge. 

Könnyedén erősebbé tehetné őt a fejlesztőcsapat anélkül, hogy túl erőssé buffolnák és ehhez mindössze füstgránátot kéne adni neki. Ezt a Ubisoft valószínűleg nem fogja meglépni, ugyanis ezzel pont az ellenkezőjét érnék el annak, amit alapból szeretnének. A füstgránát hiányában Grimnek muszáj a csapattársaival együtt dolgozni a győzelem érdekében.

Esetleg egy machine pistol, például egy Bearing 9 vagy SMG-11, jól beleillene az arzenáljába, de a Ubisoft állítása szerint, így túl könnyedén tudná likvidálni az anchor védőket, akik a site-on játszanak a felettük vagy alattuk lévő szintről. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!