A Blizzard törölte a NetEase-zel közös mobilos játékát

A Blizzard törölte a NetEase-zel közös mobilos játékát

A két cég közötti nézeteltérések vezettek ehhez.

Lehet sokan megörültek, de nem, nem a Diablo Immortalról van szó. Az Activision Blizzard és a NetEase három éve fejlesztett egy MMO-t mobiltelefonra, amelyen egy több mint 100 fős csapat dolgozott. Azonban a projektet teljesen leállították, és a stúdiót feloszlatták. A játék a Diablo Immortal nyomdokaiba lépett volna, és a Blizzard által fejlesztett, 2022 végére várható Warcraft Arclight Rumble mellett a cég egyik legfontosabb címe lett volna.

A Bloomberg értesülései szerint a Neptune kódnevű cím a tervek szerint egy MMORPG lett volna a World of Warcraft univerzumában, de a két stúdió közötti nézeteltérések miatt törölték. Nem tudni ez pontosan mit jelent, de a kapcsolatnak nem valószínű, hogy jót tett a Weibós botrány. A játék egy másik időszakban játszódott volna, mint a Blizzard nagy sikerű, jelenleg is futó MMO-ja, a World of Warcraft, amely 2022 végére kapja meg legújabb kiegészítőjét, a Dragonflightot.

Ez a legújabb hír arra utal, hogy nem felhőtlen a két nagyvállalat kapcsolata. Azt, hogy ez a jövőre nézve mit jelent, megjósolhatatlan. A NetEase, amely a második legnagyobb játékgyártó cég Kínában, a Blizzard más játékait (köztük a World of Warcraftot) is kiadja a kínai piacon. Azonban az értesüléseket sem Activision Blizzard, sem a NetEase képviselői nem kívánták kommentálni. A két vállalat másik mobiljátéka, a Diablo Immortal rengeteg kritika között indult el, de sikeres lett, ugyanis elérték a 30 millió letöltést, és a 100 millió dolláros bevételt. Már olyan játékos is van, aki több, mint 40 millió forintnyi összeget költött rá.

Te várod a Warcraft Arclight Rumble-t?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Téged érdekelt volna a Blizzard új mobilos játéka?

  • 100 %
  • 0 %