A Rainbow Six Mobile lendítheti fel az R6S e-sport ágát?

A Rainbow Six Mobile lendítheti fel az R6S e-sport ágát?

Őszintén szólva, az R6S-re bőven ráférne egy kis buff és lehet, hogy ezt a Rainbow Six Mobile hozhatja el.

A Rainbow Six Mobile a legújabb játék a Ubisoft Montreal stúdiójától, akik a Rainbow Six Siege-t is fejlesztették. Ugyan mobilon néhány ponton eltér a játékmenet, nagyjából ugyanaz a kettő játék. Két pályát kapunk összesen mobilra, Bordert és Bankot. Az operátorok ugyan azok lesznek, de a gadgetek meg lesznek variálva kicsit. 

A Siege hosszútávú sikeréhez nagyban hozzájárult az e-sport fejlődése, azóta pedig egyre nagyobb tömegeket ér el a mobilos e-sport is, ami most eljutott az R6S-ig.

A mobilos e-sport egyre inkább növekszik, egyértelmű, hogy a Siege sem maradhat ki a buliból, egyszerűn nem engedhetik meg maguknak. A CoD Mobile jelenleg két millió dolláros versenyeket kap, míg a Brawl Stars és a Hearthstone is rendszeresen rendez bajnokságokat a mobilos játékosainak. A Garena Free Fire shootert sem kell bemutatni, 2019-ben a világbajnokságot átlagosan 1.2 millióan nézték. A PUBG Mobile pedig abszolút siker, a játék már átvette a hatalmat a nagytestvére fölött.

A Ubisoft is könnyedén létrehozhatna egy ligát a Rainbow Six Mobile játékosoknak világszerte, érdeklődőkből nem lenne hiány. Kevés tactical shooter játék van jelenleg a mobilpiacon, azok közül is a legtöbb a battle royale formát követi. Kategóriájában egyeduralkodó lehetne a Six Mobile, persze ez nem jelenti azt, hogy azonnal sikeres is lenne.

Átveheti az uralmat a Six Mobile?

Egy ingyenesen elérhető telefonos játékok olyan embereket is bevonzhat, akik különben lehet, hogy sose nyúltak volna a játékhoz. Az alapokra egyszerű módon megtaníthatja az új játékosokat, akiket már nem fog túl nagy meglepetés érni akkor se, ha a sokkal összetettebb számítógépes vagy konzolos verzióhoz is kedvet kapnak. Az viszont biztos, hogy a mobilos verzió jóval kevesebb tartalommal indul majd, ahhoz, hogy megismételje a PUBG Mobile sikerét, még sokat kell majd fejlődnie.

De ha ez megtörténik, akkor könnyen lehet, hogy a mobilos verzió jó hatással lesz majd a PC-s és konzolos verziókra is. Szerencsés esetben jókora boostot is jelenthet majd a mobilos R6S.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!