Szépen lassan, de tényleg darabról darabra adják el a Ubisoftot

Szépen lassan, de tényleg darabról darabra adják el a Ubisoftot

A Tencent már kvázi fél lábbal bent van a házban.

Valahogy a legnagyobb cégek most rákapcsoltak és vad bevásárlásba kezdtek. Az utóbbi hónapokban láttuk már elkelni az Activision-Blizzardot, a Bungiet, sőt, arról is voltak pletykák miszerint az EA is elkelhet. Az végül meghiúsult, legalábbis egyelőre, ám van egy másik üzlet, ami még csak most kezd beindulni.

Persze, hogy a Ubisoftról van szó! A francia cégben már eddig is volt 5%-os részesedése a Tencentnek, eddig is voltak pletykák melyek szerint ettől többre vágynak a kínaiak, most pedig be is igazolódtak a pletykák. A Tencent terjeszkedik, méghozzá erősen. 300 millió dollárt fizettek a Guillemot család vállalatának, ezzel pedig megszerezték a Ubisoft részvényeinek 49,99%-át, 5%-os szavazati joggal.

Ezzel persze a Ubisoft még nem adta ki kezéből a gyeplőt. Még! Az irányítás továbbra is a Guillemot család kezében van, a Tencent nem szólhat bele sem a Ubisoft vezetőségének döntéseibe, sem a vezetőség felépítésébe. Sőt, az új üzlet azt is kimondja, hogy a következő 8 évben a Tencent nem növelheti részesedését a Ubisoftban. Ha tehát bármikor teljes egészében elkelne a Ubi, az még nem most lesz.

Ezt olvastad már?

Anyagilag viszont talán már ezzel is stabilizálta magát a francia cég, ami bőven rájuk is fér. Legutóbb pont a pénzügyek miatt töröltek négy játékot és ne felejtsük el, hogy a Ubisoft része az e-sport piacnak is, ott az R6S, ami szintén erősen haldoklik. A Tencent tudása és pénze talán azt is megmenthetné, de ha választanunk kellene, akkor inkább a Ubisoft fejlesztői és kiadói oldala élvezzen prioritást, az R6S újjáélesztése a CS:GO és a VALORANT mellett, nem biztos, hogy okos döntés lenne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!