Sixth Pick vagy Támadó Repick? – Így változtatott a frissítés az operátor pickeken

A támadás új lendületet kapott, de milyen hatással volt ez a választásra?

2018 júniusában, a Para Bellum érkeztével a Sixth Pick vagyis a hatodik választás mechanikája bekerült a játékba. Ezzel a játékosok újra ki tudtak választani egy operátort a kör kezdete előtt. Idén márciusban az Operation Demon Veil lecserélte ezt a mechanikát és az úgynevezett Attacker Repick vette át a helyét, amivel már bármennyiszer újra lehetett választani az operátort még akár drónozás közben is, míg a védőknek nem volt ilyenre lehetőségük. 

Milyen változások történtek?

A legnagyobb változáson mindenképp IQ esett át. IQ nagyon fontos operátor maradt mind a négy éven keresztül, de nagyon sok minden függ az adott site-tól és a védő pickektől. Ez annyit jelent, hogy sokszor őt választották a Sixth Pick után, mivel így már kiderült, hogy milyen védőkkel áll szemben a csapat. 

Most IQ a legkevesebbet újraválasztott karakter, mivel a sok operátor nerf miatt (lásd Valkyrie) kiesett az előnyös helyzetből és a támadókat már nem nagyon lehet meglepni kiszámíthatatlan választásokkal. Az Attacker Repick fő célja a hard breach pick lett. A leggyakoribb repick Hibana leváltása Thermite-al, aztán Hibana leváltása Ace-szel, attól függően, hogy mi a site. 

A népszerű és kevésbé népszerű választások

Ismét megjelenik IQ neve, miután ő volt a leggyakoribb Sixth Pick választás a frissítés előtt. Ezt a statisztikát nagy mértékben befolyásolja a Sixth Pickek száma, ugyanis három év és kilenc hónap alatt összesen 32,203 Sixth Pick történt kompetitív meccsen a SiegeGG szerint, míg az utóbbi hat hónapban 21,557 Repicket használtak a játékosok. Ezt az időbeli különbséget számításba véve kiderül, hogy 4.8-szor több Repick történik a játékban 

Mi a helyzet a védőkkel?

Az Attacker Repick természetesen nem használható védő oldalon, de visszatekintve arra, hogy hogyan használták a Sixth Picket van néhány érdekes tény. Először is 60,65%-a az összes Sixth Picknek egy védő által lett végrehajtva, ami érdekes, mivel a védőket kevesebb meglepetés éri, míg a támadók többször szeretnének egy site változás miatt újraválasztani.

A legnépszerűbb váltás Valkyrie volt, akinek a gyakori eltűnése tökéletesen összeillik a gyakori IQ beválasztással. Ez egy négy évig tartó macska-egér játék volt, aminek most vége. 

"Elpazarolt" választások

Miután a támadók már annyiszor választanak újra ahányszor csak akarnak, az elpazarolt repickek száma hirtelen megugrott. Elpazarolt alatt annyit értünk, hogy valaki ugyanazt repickeli egymás után többször, például Sledge-ről Sledge-re vált. A Sixth Pick alatt 2.4%-ban nem történt valódi változás, míg a Repick alatt ez az arány 9.89-re nőtt. Ez annyit jelent, hogy nagyjából tízből egyszer csak azért, mert a játékos belépett a repick menübe nem fog valójában újraválasztani.

A változás hatása a játékra

Egy védőknek kedvező lehetőség el lett véve, ami most a támadók számára sokkal kedvezőbb és sokkal nagyobb arányban van használva mint valaha. Most gondolhatnánk, hogy akkor így mennyivel könnyebb a támadóknak a játék, de az igazság az, hogy egyetlen egy liga nem volt a világon Stage 2-ben ahol annyival jobban teljesítettek volna a támadók. Egy pályát sem lehet találni, ami nagyon egyoldalú lenne és a támadók javára kedvezne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!